Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Cikiségek a randizás során – az a bizonyos pénz-kérdés

Cikiségek a randizás során – az a bizonyos pénz-kérdés

Milyen ciki helyzetek merülhetnek fel a randizás során? Írtunk már arról, hogyan készülj az első randira, vagy hogy mentsd meg a mozis találkát, ha gubanc lenne, és persze minden alkalommal felmerült az a bizonyos “ki fizessen“-kérdés is, de hosszabban még nem fejtettük ki a pénz-témát. Nos, épp itt az ideje! Íme pár hasznos tipp, hogy kikerülhessétek a kínos szitukat, és egy-két érdekes infó, hogy a dolgok mögé lássatok!

Hányszor futottál már bele randi végén abba a kellemetlen helyzetbe, hogy nem tudtad, nem voltál biztos benne, hogyan is illik rendezni a számlát? Legyünk lányok vagy fiúk, mindkét nemnek okozott már fejtörést ez a kör. Ott álltok, és teljesen bénának érzitek magatokat, később esetleg még csak nem is beszéltek róla, és valamelyikőtökben tüske marad az ügy kapcsán. Lássuk be, a pénz még a szexualitásnál is nagyobb tabu-téma olykor. Épp ezért fontos, hogy a lehető legnyíltabban beszéljünk róla! Fogjunk is hozzá!

  1. Kinek illik fizetni?

A mai napig is tartja magát az elképzelés, hogy a férfinak úgymond “be kell fektetnie” az első (az első pár) randevúba. Ezt tükrözik a szórakozóhelyek beengedési protokolljai is, ahol a lányok ingyen mehetnek bulizni, míg a fiúknak belépőt kell fizetniük. De mi áll ennek a hátterében? Az egyik elképzelés szerint: a nő magát adja, időt, energiát és pénzt nem spórolva készül a randira. Gondolj bele, mennyibe kerül a fodrász, a kozmetikus, a gyantáztatás, esetleg egy új ruha, manikűr… A társadalom mind a mai napig megköveteli a lányoktól, hogy a lehető legelőnyösebb arcukat mutassák – durva sarkításként, hogy “eladják magukat”. Elég csak a reklámokat megnéznünk, túlnyomó többségükben a női test még mindig árucikként jelenik meg. (Ha utánaolvasnál a jelenségnek, hatalmas szakirodalmat találhatsz, de valószínűleg ráérsz ezzel egyetemistaként, fiatal felnőttként foglalkozni.)

Upsz, nagyon messzire szaladtunk! Kis történeti kitekintésünk után térjünk vissza a fizetés-etikettjére!

Ahogy haladunk a korral, egyre elfogadottabb és bevettebb szokás a felezés. Sok esetben hallhatjuk már fiúktól is, mennyire jól esik nekik, amikor barátnőjük, randipartnerük felajánlja, hogy állja a részét. Lehet, hogy nem hagyják majd, hogy fizess, de már  önmagában a gesztus is értékes egy olyan társadalomban, ahol iszonyúan elszaporodtak a golddiggerek, akiktől – valljuk be – jogosan tartanak a srácok. Nem egy huszonévestől hallom vissza: a lányok csak azzal vannak elfoglalva, van-e kocsim, milyen helyre viszem őket, direkt drága piát rendelnek… Nem csoda, hogy a srácok megszűnnek úriembernek, romantikus lovagnak lenni, ha attól kell félniük, hogy kiszemeltjük cseppet sem az a meghódítandó hölgy, akire vágynak, hanem egy kétlábonjáró pénzdetektor. Ugye ismerjük a Vágvölgyi Noémi által bevezett “beszélő atm” fogalmat? Na ez az, amivé egyik fiú sem akar válni!

Tehát: legyen nálad MINDIG elegendő készpénz, ha felezésre kerülne a sor, és tégy egy kedves gesztust azzal, hogy felajánlod. Csodákat tehet, hidd el!

2. Ha mindenképp meg akar hívni

Hagyd magad! Minden férfi szereti magát nagyvonalúnak és irányítónak érezni (ha nem is mindig, de ez fontos része a férfi-létnek). Ha elkezdesz vele erőszakoskodni, hamar eltűnhet a lelkesedése, hiszen nem hagyod, hogy kényeztessen, hogy adjon neked. Az adás öröme az egyik legszuperebb dolog, és jó megtanulnunk kapni, elfogadni is. Tudtad, hogy aki nem tud elfogadni, az adni sem képes igazán? Az önállóságod így is megmarad, és azzal a lépéssel, hogy hagytad magad meghívni, a bizalmadat is kifejezted felé.

Hogy hogy jön ide a bizalom? Néha aggódunk azon, fiúk és lányok is, hogy a másik meg akar vásárolni minket, a szeretetünket, az időnket, a vonzalmunkat… Amikor elfogadod a meghívását, azzal kifejezed, hogy nem feltételezed róla, ez csupán arról szól, hogy így akar megszerezni téged.

 

3. Beszéljetek a pénzről!

Annyira félünk a pénzről beszélni, hogy inkább keveredünk kínos helyzetekbe? Jobb addig hallgatni a dologról, míg majd “valahogy alakul”? Tényleg megéri? Persze rizikós lehet, hiszen anyagiasnak is látszhatunk, ha rögtön ezt a a kérdést szeretnénk tisztába tenni, ugyanakkor már az első alkalommal rengeteg hasznos információt megtudhatunk randipartnerünkről! Ha kikéri magának, elutasító, agresszív lesz, olyanokat mond, hogy “minek kell erről beszélni?!”, akkor lehetséges, hogy más nehéz, kényes témákról sem tudunk majd vele őszintén kommunikálni. Vagyis a “pénz-kérdés” afféle teszt is lehet, amiből igen hamar kiderül mennyire nyitott a másik.

*

Ugyanakkor, a mindig nyerő, tuti tipp a figyelmesség. Figyelj oda a kiszemeltedre, és hidd el, könnyebben ráérzel majd dolgokra, mint azt elsőre gondolnád! Érdemes még a határozottságot is felvenni “fegyvertáradba”, van ugyanis egy olyan “szabály”, hogy az fizet, aki elhívta a másikat randizni. Ez arra is lehetőséget ad, hogy te válaszd meg a helyet, amiről így biztosan tudod, hogy megfelel a pénztárcádnak. Ügyes trükk, alkalmazd! Ezzel együtt pedig érdemes jelezned a másiknak azt is: “Eljönnél velem ide és ide, szeretnélek meghívni!” – így egészen biztos a siker, és a pénzügyi félreértésektől mentes randi!

Ha még több tippet és hasznosságot szeretnél a témában olvasni, ajánlom ezt az oldalt, illetve a szexi és elismert “randi-guru” Matthew Hussey videóját, amiben érzékletesen meséli el, a miérteket! Itt megtaláljátok magyar felirattal! Ebben a cikkben pedig személyes tapasztalatokat osztanak meg veletek fiúk és lányok is! Nagyon tanulságos!

*

Képek: csocsikablog.hu ; youonline.com ; vous.hu ; vagvolgyinoemi.hu ; bdpst24.hu

Ki fizet a végén?
Te hagynád, hogy a randik során mindig a partnered fizessen?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share