Csintalan majmok Ugandában

Rovat

Megosztás

A XI. Orvosi Misszió már hazaért Ugandából, akárcsak az Inforádió Világszám műsorvezetője, Dr. Kiss Róbert Richard. Élményei még sem váltak volna teljessé, ha azokat nem osztotta volna meg a hallgatókkal. Részesei lehettünk a gyönyörű ugandai tájnak, a káprázatos afrikai szavannáknak, de még azt is megtudhattuk, milyen ügyesen csennek a turistáktól a szemtelen ugandai majmok.

Lukács Balázs, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ igazgatója kalauzolta a vendégeket Uganda szívében, Kampalában, ahol többek között megtekinthették a gyönyörű Nemzeti Parkot is, ahol két napos turisztikai showt tartottak a közönségnek.

csintalan majmok ugandaban - bejegyzesbe 1

A Nílus mentén nem találni éttermeket, vagy szuverén boltokat, amelyek hatásos vendégcsalogatókká szoktak válni, azonban kapunk annál valami sokkal értékesebbet.

A Nílus káprázatos vízesésében gyönyörködhetünk. Az egzotikus állatok még bámulatosabbá teszik a turisták ugandai útját, noha az izgalmak mellet nem kevés veszély leselkedhet az emberekre.  Az ugandai területeken vízilovakkal, krokodilokkal és állítólag még oroszlánokkal is találkozhat az ember.

A majmok talán a legcsintalanabbak. Nem ritka, hogy válogatás nélkül ugranak neki a turisták cuccainak, de az is előfordul, hogy   beszállnak a kocsiba, majd kiveszik onnét azt, ami éppen megtetszik nekik. Ha a kismajmok szórakozását meguntuk, akkor tovább tévedhetünk a hegyi gorillák irányába, ugyanis külön expedíciókat is tartanak arra, hogy őket meglehessen tekinteni.

csintalan majmok ugandaban - bejegyzesbe 2

Érdekesség az egyenlítő környéke is, ahol az ember testsúlya pár százalékkal kevesebb és ahol a víz lefolyása ellentétesen áramlik az északi és a déli oldalon.

Szálláshelyek persze a környéken is találhatóak. Igaz, hogy az autók régiek, de rendszámtábla azért van rajtuk, noha az utakon nincsenek táblák. Lukács Balázs korábban azt is elmesélte a műsorvezetőnek, hogy amikor Ugandába vitte megszereltetni a járművét, bár volt, hogy időben befejezték a munkálatokat, körülbelül 15 percig működött a négykerekű.

Nos, lehet hogy nem a technikai vívmányaikról híresek, de egy biztos, Uganda már önmagában is érdekes.

 

Hallgasd Te is az Inforádió Világszám műsorát a 88,1 MHz-es frekvencián péntek este 19:00 órától és szombat reggel 10 órától! 🙂

Fotók: vilagszam.hu, tumblr.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta