Derby, a mozgássérült kutyus ma már új lábaival futkározik

Rovat

Megosztás

Derby a kutyus (már) igazán szerencsésnek mondhatja magát, Csonka első lábakkal született, de a mai technika lehetővé tette számára, hogy 3D-s nyomtatóval új végtagokat kapjon.

Tara Andersen, a 3D Systems menedzsere egy menhelyen ismerte meg Derbyt. A “gazdái” leadták őt, mert nem tudták gondozni a születési rendellenessége miatt.

derby-port1
Amikor a kezemben tartottam Derby képét, és hallottam a történetét, nagyon sokat sírtam. Elhatároztam, hogy segítek ennek a kutyának – magyarázta Tara.

Tara végül befogadta őt, megmentve ezzel az altatástól. A kutya először kerekes kocsit kapott, de ez nem volt az igazi. Határokat húzott Derbynek, nem tudott rendesen játszani a többi kutyával, és a futásban is korlátozta. Végül Tara a 3D Systems segítségével készített  az időközben gazdissá vált  kutyusnak nyomtatott pót végtagokat.

Amikor először megláttam futni, nem hittem a szememnek. Csodálatos érzés volt látni Derbyt, hihetetlenül boldog volt – nyilatkozta Derby gazdája.

Aki kicsit érzékenyebb, készítse elő a 100-as zsepit, mert a mi szemünk nem maradt szárazon a videó láttán.

www.youtube.com/embed/uRmoowIN8aY

A 3D nyomtatás bárkinek segít; kutyának, személynek, vagy annak, aki jobb életet szeretne, és nincs jobb dolog, mint ebben részt venni – mondta Tara.

Források:
3Dprint.com
Twice

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta