Értesülj Te is a legfrissebb ŰRIDŐJÁRÁS jelentésekről!

Rovat

Megosztás

Nem egyszer hallhattunk vészjósló híreket arról, hogy milyen veszélyekre számíthatnak az emberek a szinte kiigazodhatatlan űridőjárás miatt. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy zseniális tudásuknak köszönhetően a géniusz tudósok ezt a problémát is megoldották Nagy-Britanniában.

Az Egyesült Királyságban közel három éves előkészületekbe tellett, mígnem felavatták az első olyan speciális központot, amely az űridőjárás előrejelzését kívánja szolgálni.

A gépezet a nap 24 órájában működik, feladata pedig az, hogy figyelmeztetést adjon a közelgő veszedelmekről.

Ezzel azonban nem csak az űrbéli időjárási események okozta károkat akadályozhatják meg, de a brit gazdasági és infrastrukturális helyzetnek is jelentős védelmet nyújthat.

Általános problémákat eddig az okozhatott, ha áramszünet alakult ki, esetleg károsodtak a műholdak is, vagy még a GPS műholdak is leálltak. Ezeket azonban most már mindinkább igyekeznek kiküszöbölni, és megoldást találni erre. Ezt a célt szolgálja az újonnan létrejövő Meteorológiai Hivatal Űridőjárási Központ is, amelynek előrejelzései a Met office honlapján is elérhetőek lesznek.

A következő lépés pedig ki tudja, lehet az lesz, hogy hamarosan az egyszerű időjárás jelentések után, űridőjárás jelentéseket fognak leadni a televíziós kollégák.;)

 

Fotók:
imgbase.info
freewhd.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta