Diákmunkák és egyéb állatfajták

Rovat

Megosztás

Nem elég a zsebpénzed? Nem baj. Sok lehetőség van pénzszerzésre diákként is. Előző cikkünkben a középiskolai ösztöndíjakról számoltunk be nektek, most pedig egy másik opciót szeretnénk megmutatni.

Dolgozz diákként!

Először is keress magadnak egy iskolaszövetkezetet, ahova regisztrálhatsz. Rajtuk keresztül tudsz válogatni az állásajánlatokból. Regisztrálni az adó miatt kell, és hogy tudják, munkát keresel. Egy önéletrajz is hasznos lehet, de a fotót hozzá érdemes nem a szombati buli utáni reggel készíteni J

Mennyit lehet keresni?

A jelenlegi minimál órabér  bruttó 584 Ft, de ez munkáktól függően növekedhet és akár több ezer forintra is rúghat.

Mit lehet csinálni?

Gyakorlatilag bármit és bárhol, a lehetőségek tárháza közel végtelen. Mindig vannak álláshelyek, ahova diákokat keresnek, de a téli ünnepek előtt és nyáron sokkal több a lehetőség. Nyaranta olyan külföldi programok is vannak, amelyekkel egy másik országban dolgozhatsz.

Sokan tapasztaltak már ilyen téren, de aki nem, annak itt egy kis segítség:

Kata (17): „Egy tiszaújvárosi gyárban dolgozom, havonta általában 5-10 napot, suli után kb. 2-10-ig. 600 Ft-ot kapok egy órára, amit az ebédpénzemre költök a suliban, a többit pedig anyáéknak adom. Egyébként szeretek itt dolgozni és totál össze lehet hozni a sulival is.”

Levente (20): „ A nyáron kint dolgoztam Angliában, ahol fesztiválokat jártunk végig és lényegében szemetet kellett szedni, de a Moto GP-n zuhanyzókat és wc-ket is takarítottunk. 100 fontot (nagyjából 37 ezer Ft) kellett befizetni előlegként, és 205 ezer Ft-ot kerestem, tehát teljesen megérte anyagilag is, nem beszélve a sok pénzről és márkás cuccról, ami a fesztiválok után ránk maradt. Ha bármi problémám volt, a két magyar supervisor készségesen segítettek. A britek mentalitása pedig teljesen pozitív csalódás volt, nem néztek le minket, amiért takarítunk, hanem megköszönték a munkánkat és sokszor egy kis borravalót is kaptunk.”

Levente (20)
Levente (20)

 

Szebasztián (17): „Igazság szerint Miskolcon tanulok, villanyszerelőnek, egy hét sulim van, majd egy hét gyakszi felváltva. A gyakorlat 7 óra, de 10 órát dolgozom. Tavaly nyáron egy radiátor gyárban voltam, ahol 500 Ft-ot kerestem egy óra alatt. Fizikai munkákat szoktam vállalni, mert nem szeretek egy helyben ülni, aztán melyik hogy fizet. A pénzt arra költöm, amire kell, ha keveset keresek, összegyűjtöm valami nagyobbra.”

Niki (23): „ 13 éves korom óta dolgozom iskola mellett, nyaranta heti 5 napot, 8 órában. Voltam árufeltöltő és sajtpult eladó, akkor havi nettó 68 ezret kerestem, vagyonkezelőnél irattáros, közbeszerzési referens helyettes voltam+ adminisztrátor ott 96.000 kerestem, mint diák, címkézőként is dolgoztam, ott műszaktól függően kb. 60-80 ezret. Most is dolgozom, egyetem mellett is, van, amit szeretek csinálni, van, amit nem, amúgy már megszoktam, hogy dolgozom, a szükség nagyúr. „

A dolog egészen egyszerű tehát, az internetes oldalak pedig mindenben a segítségedre vannak, de ha valami nem jön össze, kérdezd az idősebb diákokat, akik biztosan tudnak segíteni, hogy munkát vállalhass.
Sok sikert!

Fotó: ujnemzedek.hu

Vállalj diákmunkát!
Te dolgoztál már diákként?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta