Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / A Diamond Models RiverCast modellje a világ egyik legszebb szigetén járt!

A Diamond Models RiverCast modellje a világ egyik legszebb szigetén járt!

A világ legszebb szigeteinek top 10-es listáján is rajta van, sárkányszerű élőlények lakják, és a majmok szinte az ember kezéből esznek. A Perhentian-szigetekhez nincs fogható a sokat utazott Panajoth-Fejér Dávid állítása szerint.

A Diamon Models RiverCast szupermodellje munkavállalói vízumát intézte, minek következtében felszabadult pár napja. Mit kezdjen magával ilyenkor az ember, hiszen várakozni senki sem szeret. Dávid, “Amit utálok” listáján pedig, ez az előkelő első helyet foglalja el. Hát elutazik a világ legszebb szigeteinek egyikére.. 🙂

Hogyan lehet eljutni a Perhentian-szigetekre?

Kicsit bonyolult oda eljutni, mert nincs közvetlen repülőjárat. Kuala Lumpurból el kell menni Kuala Terengganuba, onnan két órát kell autózni a hajóállomásra, és onnan egy óra hajóval ez a sziget.

Mi volt az első benyomásod, amikor megérkeztél?

Nehéz szavakba foglalni, mindazt, amit ott láttam, mert valami fantasztikus hely! Kristálytiszta a víz mindenhol, és a tenger forró. Olyan erős az UV sugárzás, hogy az ember nemhogy egy órát, 5 percet nem bír ki a napon, pedig én elég kreol bőrű vagyok. Nagyon meg lehet égni. A helyiek is azt mondták, hogy minimum 50-es faktorszámú krémmel kenjük be magunkat.

11791653_10205805870920774_202024508_n

Kérlek mesélj kicsit a szigetről!

A sziget fantasztikus, és hajóval el lehet menni más szigetekre is, mert ez tulajdonképpen egy szigetvilág. Tulajdonképpen a Perhentian-szigetek két szigetből áll, a Kecilből és a Besar szigetből. Én azért mentem a Perhentian Besarra, mert ott jobb bulik vannak, de átmentem a Kecilre is. A Perhentian szigetek a csodálatos, ott van a világ top 10-es legszebb szigeteinek a listáján. Szabadon mászkálnak a majmok, az ember olyan élőlényeket lát, amilyenekkel még soha életében nem is találkozott.

Történt veled valami meghökkentő az út alatt?

Nagyon sokféle part van, van Romantic beach és Long Island Beach is. A bulik a Long Island Beachen vannak, amihez képest a szállásom a sziget másik felén volt, úgyhogy át kellett gyalogolnom a gyakorlatilag őserdőn. A vak sötétben sétáltam, és egyszer csak megjelent mellettem egy majom. Ott sétálgatott mellettem, de egyáltalán nem zavartatta magát. Na ezen meghökkentem. 🙂

11778020_10205805874080853_238113466_n

Másik nagyon fantasztikus élményem volt, amikor elmentem snorkelingra. Van a fish, a shark és a turtle point, ahova elvittek minket hajóval, és láthattuk ezeket a a fantasztikus élőlényeket. Az adott pontnál mentőmellénnyel beleugrottunk a vízbe, és a hatalmas cápák ott úsztak el alattunk. Számomra a legérdekesebb a fish point volt, mert adtak nekünk kenyeret, és  a tenger alatt etettük a halakat. Több ezer, mindenféle színű hal, leírhatatlan, hogy az élővilág milyen fantasztikus volt! Utána mentünk megnézni a hatalmas, egy méteres óriásteknősöket. Valami iszonyatosan fantasztikus volt! Tényleg olyan mint a Paradicsom! Fehér homok, kristálytiszta víz, hatalmas cápák, teknősök, majmok, sárkányszerű élőlények.

Inkább party sziget, vagy pihenni járnak oda a turisták?

Nem mondanám party szigetnek, inkább este van ott buli. Inkább iszonyatosan nyugodt ott az ember, fantasztikusak az illatok, a tenger zúgása… Este vannak ugyan bulik, de nem úgy kell elképzelni, mint Balit. Az ember ide azért megy, hogy pihenjen. Ha valaki nagy bulit akar akkor elmegy Balira.

Perhentian-szigetek
Mit szólnál, ha felkérnének egy fotózásra a Perhentian-szigeteken?

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share