Dizájn fotelek kartonból?

Rovat

Megosztás

Gondolkoztatok már azon, hogy kartonból készítsetek székeket és asztalokat? El sem hinnétek, mekkora lehetőségek rejlenek benne.Az újrahasznosítást ma már nem csak a környezetvédők hangoztatják. A forma-és divattervezők is egyre bátrabban nyúlnak a hulladékhoz, melyekből igazi művészi alkotások születnek. 

Egy magyar formatervező, Terbe János nem ragadt meg a papírhajók és repülők hajtogatásánál. Munkái mind egyediek és kézzel készítettetek.  Kartonbútorai, lámpái és vázái egy új életstílust mutatnak meg és egyúttal környezettudatos gondolkodásra is nevelnek.

A kartonbútorokról gyakran a gyerekszobánk jut eszünkbe, pedig a kreativitás és az innováció találkozásának köszönhetően Terbe János lakberendezési tárgyait nem csak hazai, hanem nemzetközi kiállításokon is bemutatják. Munkái példák arra vonatkozóan, hogy lehet valami egyszerre divatos és környezetbarát is.

Dekor cuccok kartonból

További pont a kartonbútorok mellett, hogy ezek a tárgyak könnyen színezhetőek és mintázhatóak. Szállításuk és összeszerelésük egyszerű, lehet őket kombinálni, ha már meguntátok a régit. Mindezek mellett olcsóak, a hagyományos fa-és műanyag bútorok töredékébe kerülnek.

Tudtátok, hogy ezek az ülőbútorok akár a két-háromszáz kilót is elbírnak? Igen, mivel a papírból készült bútorok teherbírása megfelel a követelményeknek. Egy kartonszékre bátran ráülhettek, garantáltan nem fog összerogyni alattatok. A polcokra pedig nyugodtan lehet könyveket pakolni, nem fog a fejetekre esni.

Bátran lehet kreatívnak lenni! A kartonból készült székek és asztalok mutatós kiegészítőit képezhetik egy iskolának.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta