Te mire költöd a zsebpénzed?

Rovat

Megosztás

Megfontoltan költekezel, vagy neked is kifolyik a kezedből a pénz? Ne aggódj, senkinek sem egyszerű gazdálkodni vele, főleg, ha úgy érezzük, nincs belőle elég, vagy meg kell gondolnunk mire is költjük a pénztárcánk tartalmát.

Nem minden korosztálynak van saját jövedelme, iskola mellett a családunk anyagi segítségére szorulunk, de persze akinek nem elég a kapott összeg és elmúlt 16 éves, az diákmunkával is gyűjtögethet az áhított pulcsira, mobiltelefonra vagy a nyári fesztiválra. Valószínűleg a szülők is pozitívabban értékelik, ha te magad szerzed meg a szükséges összeget és biztosan kevésbé szólnak bele abba is, hogy mire költöd.
Wallet With Money

A fiúk és a lányok elég eltérően gondolkodnak a pénzzel kapcsolatban. A lányok többet költenek ruhákra, arra, hogy szépek és csinosak legyenek, szívesen elmennek kávézni is a barátnőikkel, illetve az ünnepek alkalmával az ajándékok is növelik a kiadásainkat, de mi lányok is tudunk megfontoltak lenni, ha kell. A srácok ezzel szemben több pénzt áldoznak a hobbijukra, gyakrabban spórolnak és képesek akár hónapokig is várni, hogy megvehessék, amit akarnak. A nassolnivalóról és a hétvégi bulikról viszont egyikünk sem szeret lemondani, persze nem feltétlenül jó, ha nem teszünk félre legalább kis összegeket, hiszen nem árt, ha van mihez nyúlni.

Ti így gazdálkodtok a pénzzel:

Klaudia (18): ” Mivel dolgozom is, így általában nagyobb összeget költhetek, de mindig másra költöm a pénzem. Legtöbbször csajos dolgokra, kiegészítőkre,ruhákra, chipsre vagy cigire, de legutóbb pl. telefonra gyűjtöttem.”

Niki (17): “Koncertjegy, ruha, kiegészítők, belföldi utazás, albérlet, amire mindig költök.”

Kata (17): “Hát zsebpénzem annyi van amennyi fizetést kapok és a sulis cuccokat szoktam befizetni belőle (ebéd, osztálypénz, kiadások). Ezen felül nem sok mindenre marad. Spórolni nem igazán tudok.”

Jani (19): “Általában bulizásra, szórakozásra költök a legtöbbet, vagy sporteseményeket látogatok.”

Dávid (19): “Bicikli alkatrészekre szoktam spórolni, emellett bulizásra, chipsre, csokira, kávéra megy el a pénzem.”

Szebasztián (17): “Jogosítványra gyűjtök, nem igazán szoktam elkölteni a pénzemet értelmetlen dolgokra.  Max. néha, mikor filmezek, veszek egy chipset,  de azt leszámítva nem igazán szoktam költeni, mindig kitalálok valamit, amire gyűjthetek.”

Bence (18): “Gitárra spórolok, de koncertekre, ruhára, bulizásra szoktam költeni a legtöbbet.”

És Te mire költöd a zsebpénzed?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta