Egy középsulis diák kérdéseire válaszolt interjúnkban Fehérvári Gábor Alfréd

Rovat

Megosztás

A Rising Star negyedik helyezettjének, Fehérvári Gábor Alfrédnek tett fel kérdéseket egy középiskolás diák egy előadásom után. Ezeket a kérdéseket én továbbítottam az énekes felé, aki szívesen válaszolt rájuk.

Mikor döntöttél úgy, illetve mikor jöttél rá arra, hogy zenei karriert szeretnél indítani?

Már a közép- és főiskolában is nagyon szerettem a zenét, főiskolán, már írtam saját dalokat, dalszövegeket is. A felismerés, hogy tanulás közben vagy épp ahelyett 😛 is énekelek, kialakított bennem valamit, hogy igenis ezt szeretem a legjobban. Azonban ezzel előhozakodni a családban nem volt egyszerű, és teljes joggal nem is vettek komolyan =) De nem adtam fel, nem adom fel, és dolgozom azon, hogy hosszú éveken át sok, replay gombért kiáltó dalt énekelhessek, játszhassak.

Milyen tanácsot adnál kezdőknek? Hogyan induljanak el az énekesi pályán?

Erre nincs bevált módszer, úgy hiszem. Ami fontos, hogy a hallásunkat fejlesszük nagyon. Ehhez érdemes választani egy hangszert. Az igazság az, hogy 3 hónapja foglalkozik velem énektanár. De előtte minden évben amit jónak véltem, a következő évre vállalhatatlanak tűnt, mert fejlődött a hallásom. Elengedhetetlen a jó hallás, mert az improvizatív dolgokban, ami művészivé varázsolja a dalokat a legnagyobb magabiztosságot ez adja. Ha egy énekes hallása jó és fejlődőképes, akkor pontos is lesz.

Mit éreztél, amikor bekerültél a Rising Starba?

Az első igazi sikerélmény nem is a válogatón ért, hanem az első élő adásban. Az Ocho Macho – Jó nekem c. dala tényleg jó volt nekem, onnantól csak az alázatra koncentráltam és arra, hogy minden héten jobb legyek mint az előző héten. Remélem, ez sikerült. 🙂

Mennyiben meghatározó az, hogy végül nem te nyerted meg a versenyt? Elszomorított ez? A karriered folytatásában játszik ez szerepet?

Én nem azért jelentkeztem, hogy mindenáron megnyerjem a versenyt. A Közönségért érkeztem, Ők az igazi nyeremény. Persze nekem is jól jött volna a díjazás, de én a lehetőségnek is örülök, örülnék, ha mindezeket megteremthetném. Hosszú távon gondolkodom a zenei piacon, bízom benne, hogy a szakma és a közönség úgy dönt majd, szükség van rám, de erre egyáltalán nem garancia az, ha valaki győzedelmeskedik. Én csak zenélni szeretnék, azoknak az embereknek akik értik és érzik, mit közvetítek a zenével, akik érzik, hogy mit kapok én a zenétől.

Fehérvári Gábor Alfréd - Interjú
Te is szívesen kédeznél kedvencedtől?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta