El kell tudni menni a végsőkig – Klipes dalpremier Tari Szabolcs új projektjétől

Rovat

Megosztás

FROM THE SKY néven új formációt hozott létre az ex-Miserium énekes / multi-hangszeres / dalszerző Tari Szabolcs. A symphonic extreme metal-ként jegyzett projekt őszre várható debütáló albumáról máris meghallgathatjuk a második kislemez dalt, melynek címe Finisterra.

„A lírai hangvételű ’Libra’ zongorás balladája után egy mozgalmasabb tételt szerettem volna megmutatni a nagyérdeműnek. Annak ellenére, hogy az összes dalt egyedül írtam, ez a groove alapú nóta Süle Tamás (Slowmesh, From The Sky gitáros) alapriffjéből indult. Némi műtéti beavatkozást követően ezt töltöttem fel az egész albumot átlengő sokszólamú vokálozással, szimfonikus zenekari háttéranyaggal, valamint jól megfűszerezett refrénekkel, és egy kis extreme metal behatással. E zenei összkép így is csak részben mutatja be a teljes album miliőjét, ugyanis a bemutatkozó anyagon sokkal inkább uralkodik a fentebb említett stílus-, annak is főként a black metal-ba hajló jegyei.” – mesélte a szerző, Tari Szabolcs a második single-ről.

Mondanivalóját így jellemezte saját szavaival:

„Mondd, te meddig mennél el, hogy megmentsd a kapcsolatotokat? Hajlandó volnál feladni a szokásaidat és az egódat? Számomra, ha valakit ki tudok tüntetni „az egyetlen” címmel, a válasz teljesen egyértelmű: Igen, főleg ha a kapcsolat egészséges egyensúlyon alapszik. Talán naiv vagyok, de ha egyszer felvérteződtem a szerelem erejével, úgy érzem, hogy képes vagyok hegyeket megmozgatni, vízen járni, minden egyes csillagot lehozni az égboltról, és akár a világ végéig is elmenni, hogy a kapcsolatunk fennmaradhasson. Tudom, hogy a hétköznapjaink eseményei eltérő hatással lehetnek ránk, és sokszor nagyon nehézzé válik megőrizni azt a bizonyos tüzet, de emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy miért is vagyunk együtt. Mindezek ellenére néha még a nemes szándéktól vezérelt cselekedeteink is a hullámok habjaiba veszhetnek, ezáltal pedig egy magányos, szomorú zarándokút veheti kezdetét. Erről szól a ‘Finisterra’.

El kell tudni menni a végsőkig, egyensúlyozva az érzelmeink által kreált szakadék szélén, és ha kell, az elménket nyugtatva mantrázhatjuk magunknak, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk, és talán mégis maga az utazás volt a fontosabb, mintsem az elérni kívánt célok…

és bár tudom, hogy mindez már a múlt ködébe veszett, azért még néha álmodom róluk…”

*Finisterre (galiciai nyelven: Fisterra): egy település Spanyolországban, La Coruña tartományban. Finisterre Cee, Galicia községgel határos. Nevének eredete a latin finis Terræ – magyarul ’A világ vége’ kifejezés, mivel a kontinentális Spanyolország legnyugatibb részén helyezkedik el. A Santiago de Compostellában kezdődő El Camino zarándokút ezen a ponton végződik.

A keverés/mastering a szolnoki Denevér Stúdióban zajlott Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla vezényletével. A borító Kóródi Tamás (@deadlife_art) munkáját dicséri. A videó elkészítéséért pedig Bánáti Tamás és Bánhegyi Tamás feleltek a Toma Pictures-től, művészeti vezető Martin Wanda volt. A fotókat Varga Zorán készítette.

We are FROM THE SKY (debut album line-up):
Tari Szabolcs (ex-Miserium) – ének / gitár / zongora
Süle Tamás (Slowmesh) – gitár / vokál / basszusgitár
Iványi Álmos (ex-Miserium) – gitár / vokál / basszusgitár
Haraszti Dávid (ex-Tűzmadár) – dob
Suha Tamás (Symphoniacs, Leander Kills live) – hegedű

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta