Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Elballagtak a nyíregyházi Zay végzős diákjai

Elballagtak a nyíregyházi Zay végzős diákjai

Virágba borult a Zay épülete, ahol csinosan felöltözött diákok várták a 16 órát, hogy utolsó osztályfőnöki órájuk után elinduljanak a teremből végső közös sétájukra az iskola négy fala között, melyhez annyi szép emlék fűzi őket. Elballagtak a nyíregyházi Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjai. 

Névtelen

Hudák Anikó, aki informatika szakra járt elmondta nekünk, hogy a Debreceni Egyetemre szeretne menni pénzügy és számvitel vagy kereskedelem és marketing szakra. Az érettségire régóta készül már, főleg a matekra. Az angol érettségi miatt már nem kell aggódnia, hiszen tavaly előrehozott érettségi vizsgát tett le belőle. Ettől függetlenül izgul, hiszen a töri és a matek érettségi feladatsorok is okozhatnak neki meglepetést.

Az utolsó pár napban realizálta, hogy nem lesz már úgy együtt az osztály, ahogyan eddig voltak, hiszen nagy valószínűséggel ritkán tudnak majd újra mindannyian együtt lenni. Ettől függetlenül megbeszélték, hogy fogják tartani a kapcsolatot, meg is tesznek majd mindent ennek érdekében.

Anikó nagyon jó tanuló, első óta kiemelkedően teljesít. Négyes alig fordult meg a bizonyítványában. Minden évben kapott eddig könyvet, szóval most is számít valami ajándékra.

DSC_1909

Kosztyu Klaudia úgy érzi, nehéz lesz a búcsú, hiszen négy év hosszadalmas idő volt, ami nagyon hamar elment. Az osztálytársak közül sokakkal erős kötelék alakult ki. A kollégiumi szobatársaktól – akik egyben a legjobb barátnői is – nagyon nehéz lesz elválnia. Klaudia a Nyíregyházi Egyetem egészségügyi karára szeretne menni, álma gyerekekkel foglalkozni. Úgy gondolja, hogy a mai világban, ahol Facebookon csak pár gombnyomásnyira vannak a többiek, simán fogják tudni tartani a kapcsolatot.

A végzős lány az utóbbi két évben felkötötte a gatyáját, minden délutánt tanulással töltött, így szinte csak ötösei vannak. Sokat számít, hogy aktív órákon, így a tanárai is nagyon meg vannak vele elégedve. A matematika és a történelem érettségiktől tart leginkább.

Klaudiának azt ajánlotta az egyik tanárnője, hogy naponta tanuljon meg minden tantárgyból minimum egy tételt. Amelyik tárgyból több van, abból legalább kettőt, és minden nap át kell néznie az előző napi tételeket, hogy ne felejtse el a végére. Az utolsó öt napon pedig már csak ismételni szabad.

DSC_1910

Berki Szilvia a 12.b-be járt, amely elmondása szerint  az iskola legzűrösebb osztálya volt. A búcsú számára is nagyon nehéz lesz, egyedül az enyhíti majd, hogy a legjobb barátnője közel lakik hozzá, a szomszéd faluban él, így vele továbbra is fogja tartani a kapcsolatot. Hiába volt az osztályuk kicsit “rosszabb”, nagyon megszerették egymást.

Szilvi Budapestre jelentkezett az ELTE Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai karára, logopédiára. A második helyen pedig a Debreceni Egyetem gyógytornász képzését jelölte meg. A logopédiára való felvételnél van írásbeli és szóbeli alkalmassági vizsga is. Az írásbeli részére, melyen a helyesírást nézik, a magyartanárnő már nagyon jól felkészítette a Zayban töltött négy év alatt. Az alkalmassági másik felében pedig fel kell olvasni egy hozott, illetve egy idegen szöveget, arra pedig otthon készül egyedül.

A legjobban az osztályfőnöke, a matektanára és az angoltanára fog hiányozni Szilvinek. A lány szóbeli nyelvvizsgája már megvan, most az írásbeli vizsgája eredményére vár. Mivel az iskolában mindenből ötösre zárták le, ezért számít némi jutalomra. Cserepes Csillától, az osztályfőnöktől megtudtuk, hogy a ballagók között rangos díjat is osztanak majd ki, amire Szilvi igen esélyes.

A lány már kilencedik óta tudatosan készül érettségire. Amikor valamelyik órán mondták a tanárok, hogy tétel lesz az aktuális anyag, Szilvi azon nyomban kidolgozta otthon. Így már könnyű dolga van: csak előveszi és úgy készül belőle. Nincs tárgy, amelyiktől tartana, inkább várja az érettségit, mert úgy érzi, a négy év alatt tanult annyit, hogy biztosan jól fog sikerülni neki.

DSC_1911

 

Cserepes Csillának a 12. b osztály osztályfőnökének immár ez a harmadik végzős osztálya a Zayban. A tanárnő, aki magyart és éneket tanít elmondta, hogy a negyedik év végére már mindegyik gyerekre úgy néz, mintha a sajátja lenne, ezért nagyon nehéz az elválás. Az osztálya vegyesen készül a jövőre: van olyan diák, aki a Zayban marad OKJ-s képzésen, van olyan, aki egyetemen tanul tovább, de olyan diák is akad, aki érettségi után egyből a munka világába veti bele magát. Néhány diákot félt az érettségitől, de a legtöbbek tudásában bízik. A próbaérettségin is kemény volt, de csak azért, hogy tanulásra motiválja a nagy megmérettetés előtt álló “gyermekeit”.

DSC_1914

DSC_1932

Névtelen

DSC_1921

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share