Ezt nézed:  / Hírek / Zsebpénz / Életre szóló döntések – már most felkészülhetsz rájuk!

Életre szóló döntések – már most felkészülhetsz rájuk!

A pénzügyi tervezést sosem lehet túl korán elkezdeni.  Ahhoz, hogy hosszú távon is jó döntéseket tudj meghozni, fontos, már most lefektetni az alapokat – hívta fel a figyelmet a tudatos tervezés fontosságára Benkő Renáta, az OK Központ vezető trénere.

Egészséges életmód, sport, nyelvtanulás – mind-mind olyan területek, amelyek kialakítása annál könnyebb, minél fiatalabban kezd neki az ember. Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy a pénzügyi tervezés is legalább ilyen fontos, hiszen az életünk sok esetben az anyagiak köré fonódik. A megfelelő döntések meghozatalához szükség van arra az alaptudásra, amely elsajátítására alkalmad nyílik az OK Központ tréningjein.

„Nagyon sok olyan döntést kell meghoznunk az életben, amelyek az egész életünket meghatározzák – ezeknek nagy része pedig pénzügyi jellegű döntés. Akár önállósodáson, akár hitel felvételén vagy megtakarításaink befektetésén gondolkodunk, nagy fejtörést okozhat a döntés meghozatala. Ezek azok a választási helyzetek, amelyeket ha rosszul ítélünk meg, 20-30 éves távlatban is megnehezíthetik életünket. Mi, az OK Központnál azon dolgozunk, hogy ezen ismeretek alapjait már most átadjuk a diákoknak, ráadásul mindezt közösségben, csoportban és szórakoztató formában.  A nálunk megszerezett tudásbázisra a tizenévesek a későbbi életük során is építhetnek” – mondta Benkő Renáta, az OK Központ vezető trénere.

big

A legtöbb középiskolában sajnos még nincs lehetőség pénzügyi, gazdasági vagy gazdálkodási oktatására, ezért fontos, hogy más, hiteles forrásból tanulhassatok. Az OTP Fáy András Alapítvány felismerve ezt a problémát, hozta létre az OK Központ tréningprogramját, amely így hiánypótló szerepet tölt be. A Központ négy különböző modult kínál az egyes évfolyamok számára. Az alapoktól kezdve, a negyedik év végére egész pénzügyi tervek létrehozására is képesek lehettek. De, hogy pontosan, hogyan is néznek ki ezek a képzések?

9. évfolyam – Az alapok

Mint minden modul, így az első is, 4 órás foglalkozás. Hogy jól induljon a nap, a képzés első lépéseként egy 3D-s kisfilmet tekinthettek meg, amely rávilágít a tudatos pénzügyi tervezés fontosságára. Az alapismeretektől indulva, beszélgettek az értékek hierarchiájáról, változásáról, a pénz funkcióiról a saját életünkben. Nehéz meghatározni, melyik érték a legfontosabb az életedben? Az OK Központ „árverésén” megtudhatod! Továbbá azt is megtanulhatod, hogyan kezeld úgy a zsebpénzed, hogy a hétvégére is maradjon, hogyan spórolhatsz, vagy mit tegyél, ha ez mégsem sikerülne.

10. évfolyam – Pénzügyi tudatosság a mindennapokban

Hogy igazán sikeres lehess, a megszerzett tudást a gyakorlatba is át kell tudni ültetni. A második tréningen megismerkedhetsz a sokszor emlegetett öngondoskodás fogalmával és arra is rádöbbenhetsz, mely pénzügyi személyiségvonások illenek rád. Bátran kezeled a kockázatokat vagy inkább a komfortzónában maradsz? A „virtuális fesztiválon” mindenre fény derül, sőt, néhány komolyabb pénzügyi és befektetési termék (pl. értékpapírok, biztosítások, tőzsde, stb.) is bemutatásra kerül. Hogy a végére is maradjon valami izgalmas dolog, az OK Központ Darts versenyén is részt vehetsz osztálytársaiddal, amelynek célja, hogy rávilágítson a pénzügyi kockázatvállalás, a rossz pénzügyi döntések elkerülésének és a tudatos befektetési tervek fontosságára.

 

képek: Lifestylehack.co.uk, vilagszam.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share