Elindult a HUMDA Open, Magyarország első professzionális szimulátoros minősítő versenysorozata (x)

Rovat

Megosztás

Szezonális minősítésű, professzionális szimulátoros versenysorozatot indított a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a hazai Gran Turismo közösség számára. A HUMDA kiemelt szereplője és támogatója a hazai szimulátoros közösségnek, az Ügynökség elősegíti a fiatal tehetségek felkutatását és támogatását.

A nagysikerű tavaszi háromfordulós, hatfutamos országos szimulátorbajnokság, a HUMDA SIM LIGA után szezonális minősítő versenyszériát szervez a HUMDA a legnagyobb hazai Gran Turismo verseny- és rendezvényszervezővel, a Race Online Hungary-vel (ROH) együttműködve. A sorozat tesztidőszaka november 22. és december 19. között zajlott, Az éles, 2022-es szezon január 9-én kezdődik és egészen december 18-ig tart.

A HUMDA OPEN célja a hazai Gran Turismo versenyzők rangsorolása és az új tehetségek felkutatása. A sorozat a ROH által fejlesztett nemzetközi GTSH-Rank ranglista adat és pontértékrendszerre épül. A 2022-es szezon végén a ranglista első helyen végző pilótát egy formulaautós tesztlehetőséggel jutalmazzuk. A HUMDA OPEN minősítőversennyel párhuzamosan útjára indul a Magyar Gran Turismo ranglista is, amely már a jövő márciusban érkező Gran Turismo 7 játékkal is kompatibilis lesz.

A versenysorozat hivatalos médiatámogatói az Esport1 és a Racingline.hu. A hetente megrendezendő versenyeket a HUNESZ Facebook oldalán, illetve az Esport1 Twitch csatornáján követhetik a nézők a valódi sportszériák mintájára, kommentátor és szakértő közreműködésével. A nevezéseket a Race Online Hungary honlapján minden héten hétfő és szerda között folyamatosan várják a szervezők, a kvalifikációk hétfő és csütörtök között történnek, a minősítő versenyeket pedig vasárnaponként rendezik meg.

A részletes versenykiírás és a szabályzat itt olvasható: https://raceonlinehungary.net/events/partner-projects/humda-open

(x)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta