Elkísérünk Kazanyba – Velünk tartasz?

Rovat

Megosztás

Gyönyörű városok, álomszép mecsetekkel és középkori hangulattal. A Tatárföld valódi meglepetéseket rejteget a turisták számára, de, hogy milyeneket, azt az Inforádió Világszám műsorából tudhattuk meg, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

Az olajnak kétségtelenül nagy szerepe van a Tatár Köztársaságban. A bruttó hazai terméknek csaknem a fele az olajiparból származik, amellett hogy a gépipar is jelentős húzóágazat az országban. Mi jut legelőször eszedbe a Kamaz szóról? Nos, ez egy klasszikus gépgyártási termék, ahol hatalmas járműveket, jobban mondva kamionokat készítenek. Az utóbbi években azonban a turizmusra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, a műsorvezetőnek pedig volt is lehetősége megtapasztalni, hogy milyen érzés világjáróként pár napra letelepedni a tatárok között.

Nem csalódott, annyit elárulhatok. Mindent bemutattak nekik és kiemelkedően odafigyeltek rájuk a turistavezetők. A főváros, Kazany valódi multi-kulturális város 1,2 millió lakossal. Bolgar és Szijazsszk pedig igazi turisztikai gyöngyszemek, ahol az infrastrukturális fejlesztések is utat törtek maguknak, a kulturális interaktív programok mellett.

A nemzetközi szállodák is elkezdtek betörni a térségbe, így nincs hiány a pihentető szórakozásban sem. Jelenleg azon gondolkoznak, miként tudnának Budapest és Kazany között közvetlen járatokat indítani. Elvileg a fejlesztések 2016-ban indulnak majd el a Wizz Air légitársaság segítségével. Ameddig ez nincs, Moszkva és Szentpétervár érintésével is megközelíthető Tatárföld.

„Az új orosz gépekkel repülik a Moszkva – Kazany távolságot. El kell mondanom, amikor Kazanyból visszafelé jöttünk Moszkva városába, olyan sima volt az egész légi út, hogy azt mondtam „Gratulálok az orosz pilótának”, akik egyébként nagyon jók. Az orosz pilóták abszolút felkészültek, csak jót tudok róluk mondani.”

– mondta az újságíró a hallgatóknak.

Kazany, az 1000 éves város és Tatárföld, a béke és a harmónia köztársasága. A történelem elmúlt, és azóta okkal élhetnek ezekkel a szlogenekkel. A Volga mellett, a gyönyörű szép mecsetek közelében elsétálva Bolgar városában, valóban átérezheti mindezt az ember. Az interaktív programok pedig lehetőséget adnak arra, hogy megtudjuk, milyen lett volna régen íjat fogni a kezünkben. Kétségtelenül megvan a helynek a pikantériája. 🙂

 

A következő héten vajon hová utazunk a Világszámmal? Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Fotók: interestfacts.com, flickr.com, marinaromanova.com, hague6185.files.wordpress.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta