Élmények és fesztiválok Luzernben

Rovat

Megosztás

Az Inforádió Világszám műsorvezetője, dr. Kiss Róbert Richard elmondta, hogy szerinte két-három napot könnyen el lehet tölteni Luzernben, ha valaki városnézésre vágyik.

Luzern városában a városfalat bejárva, akár még toronytúrára is indulhatunk, de rengeteg múzeumot is meg lehet csodálni. A Művészeti Múzeum mellett betérhetünk a Közlekedési Múzeumba, vagy akár a Természettudományi Múzeumba.

BK2A3867

BK2A3896

Természetesen nem csak múzeumokból áll Luzern. A műsorvezető – a többi újságíróval együtt a sajtóúton – a Gletschergarten Museum elnevezésű helyhez is ellátogathatott, ahol 20 millió éves maradványokat is találni. Nem messze innét látható a híres oroszlán-emlékmű. A szobor felé a következőket feliratozták latinul: “A svájciak hűségéért és bátorságáért”. Az oroszlán szoborral a Svájci Gárda több mint 200 halottjának állítottak emléket. Az oroszlánt Haldokló oroszlánként is emlegetik. Kifejező, szomorú tekintete rendkívül megható. A Svájci Gárdát a XVI. század óta az egyik legjobban képzett európai zsoldos hadseregnek tartották. Többek között XVI. Lajos francia királyt is védték a francia forradalom idején. A Tuileriák kertjében egy ezerfős hadseregből kb. 200-an vesztették életüket.

BK2A3901

Mindemellett érdekes természeti képződményeket is látni a környéken, és egy tükörtermet is felállították, amivel még inkább növelik az attrakciókat.

BK2A3921

A városban rengeteg fesztivált is tartanak. Az Óvárosi Fesztivál mellett a Képregény Fesztivál és Luzerni Farsang Fesztivál is ígéretesen hangzik, nem beszélve a Strassen Food Market rendezvényről, amiről már mi is beszámoltunk.

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. 

Fotókat készítette: dr. Kiss Róbert Richard

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta