Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Így élvezik a látogatók nélküli életet az oroszlánok

Így élvezik a látogatók nélküli életet az oroszlánok

Élvezik a látogatók nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai: az egyébként turisták által sűrűn járt utakon nyugodtan szendergő falkát fotózott le a park egyik őre.

Richard Sowry, Afrika egyik legnagyobb rezervátumának munkatársa a látogatók elől március 25. óta a koronavírus-járvány miatt lezárt parkban az üzemeltetéshez szükséges feladatokat látja el és az orvvadászok elől védi az állatokat. Mint elmondta, a felvételt autójából, alig öt méteres távolságból készítette a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

Fotó: Richard Sowry/Kruger National Park

Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon álló embertől, így ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel – idézi a BBC.com Sowryt.

 

A parkőrök legfeljebb a hideg éjszakákon látnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj. Ugyanakkor nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ilyen nagy a nyugalom.

Sowry kiemelte, az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása. “A Kruger egy nagyon vad hely. Mindig is vad volt, és az is marad” – fogalmazott.

Főkép: Pinterest

– MTI –

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share