A korombeliek szeretnek viccet csinálni az egész vírusból – Interjú Bóna Biankával

Rovat

Megosztás

Bóna Bianka azon kevés fiatal vloggerek egyike, aki népszerűségét olyan célok és fontos ügyek népszerűsítésére használja, mint a koronavírus elleni küzdelem, vagy éppen a távoktatás jelentősége.

Biával többek között arról is beszélgettünk, szerinte miért nem veszik komolyan a fiatalok a járványt, miért fontos a ‘to do’ lista készítése, és hogy hogyan lehet randizni az önkéntes házi karanténban?

Hogy viseled, hogy kicsit lelassultak a dolgok, nincsen a megszokott pörgés vagy a klasszikus sulizás?

Őszintén szólva, meglepően jól. Alapvetően szeretek itthon lenni, úgyhogy ezzel szerencsére nincs problémám. A távoktatást is szeretem, szerintem jól működik a rendszer. Bár tényleg lelassult most sok minden, nincsenek programok és munkák, imádom, hogy saját magamnak be tudom osztani az időmet, és itthonról mindent tudok úgy- és akkor csinálni ahogy és amikor akarom.

Az összes közösségi platformodon igyekszel felhívni a figyelmet a koronavírusra és annak veszélyeire, illetve arra kéred a követőidet, maradjanak otthon. Mesélnél egy kicsit erről, miért fontos ez neked?

Ahogy észrevettem – legfőképpen a TikTok alkalmazáson – a korombeliek szeretnek viccet csinálni az egész vírusból, és nem komolyan venni azt. Gondolom, ez abból adódik, hogy tudják, ránk fiatalokra ez a vírus nem kifejezetten veszélyes, de idősebb rokonaik helyzetébe viszont már nem gondolnak bele.  Ezért döntöttem úgy, hogy ha már az átlagnál több követővel rendelkezem, kicsit „kezembe veszem az irányítást”, és ténylegesen hasznos, adott esetben jó dolgokra buzdítom a követőimet.

 

A videóidban a követőid rendszeresen találkozhatnak a pároddal is. Milyen most a kapcsolatotok? Változott valami a napi rutinotokban, randikban vagy bármi másban a járvány ideje alatt?

A barátommal jelen helyzetnek köszönhetően sokkal többet tudunk találkozni. Mivel alapból közel lakunk egymáshoz, és az összes óránk sincs megtartva, így igazából minden nap tudunk találkozni. Mázlink van, hogy pont most kapta meg a jogsiját, így tud autóval jönni-menni, és nem kell tömegközlekedési eszközöket használnia. A randik azért nyilván nem olyan színesek mostanában, mivel kimenni nem tudunk, így egész nap a négy fal között vagyunk, ami hát valljuk be, nem a legjobb, de tudjuk, hogy így a biztonságos, úgyhogy elfogadjuk.

Több anyagot is csináltál, amelyek kifejezetten a távoktatásról szólnak. Miért tartottad fontosnak bemutatni mindezt?

A vlogjaim legfőképpen az otthon unatkozó fiatalok számára készültek, csak hogy pár perc erejére le tudják kötni magukat. Emellett persze ennek is volt egy amolyan #maradjotthon üzenete, de arra is fel szerettem volna hívni az iskolás tinik/gyerekek figyelmét, hogy nem nyári szünet van, igenis kell tanulni, akkor is, ha néha-néha nehéz rávenni magunkat.

A legutóbbi videódban említetted, hogy minden napra csinálsz egy aféle ’to do’ listát. Mennyire megy könnyen a napi teendők kivitelezése? Van, hogy megcsúszol valamivel?

Bár nagyon szuper találmány, mert így tényleg vannak célkitűzéseim egy adott napra, és így nem csak punnyadok a TV/laptop előtt, így is van, hogy nem sikerül minden. Általában akkor nem sikerül megcsinálnom az összes feladatot, amikor kevés kontaktórám van, ellenben rengeteg házit és órai munkát kapok egyedüli feldolgozásra. Ezekkel általában reggel még nem számolok, és ilyenkor sajnos ezek elég rendesen elveszik az időt, így a többi teendő átcsúszik más napokra.

 

Idén érettségizel? Ha igen, hogyan készülsz rá?

Ez a 4. évem a gimiben, de majd csak jövőre érettségizem, mivel két tannyelvű iskolába járok. Előrehozottan szerettem volna angolból érettségizni emelt szinten, de most sajnos a jelen helyzetnek köszönhetően az is előfordulhat, hogy ez eltolódik októberre, amit nagyon nem szeretnék.

Valamiféle jó tanács a Középsuli olvasóinak?

Tényleg csak azt tudom javasolni, amit mindenki más is. Maradjatok otthon, ha nem is magatok miatt, akkor szüleitek, nagyszüleitek miatt. Vigyázzatok nagyon magatokra, néha tanuljatok is, és fordítsátok hasznos dolgokra a sok szabadidőtöket!

 

Azt olvastad már, hogyan tanul otthon a Középsuli Dominikája, vagy mit gondol a Középsuli Katája az otthon töltött időről?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta