Ezt nézed:  / Gasztro / Hírek / Epres-rebarbarás túrógombóc és ehető csomagolás

Epres-rebarbarás túrógombóc és ehető csomagolás

Nemzetközi sztárséfek, a hazai gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei, valamint számos program várta a Gourmet Fesztivál látogatóit Millenárison. A rendezvény fő témája a gombóc, a kaviár és a pezsgő volt.

A csütörtökön nyílt és vasárnap zárult fesztiválon a magyar gasztronómia színe-java képviseltette magát, és az érdeklődők akár a hazai Michelin-csillagos éttermek fogásait is végigkóstolhatták. Csak néhány különlegesség a fesztivál slágereiből: epres-rebarbarás túrógombóc, csalános házitészta, rebarbarás képviselőfánk, fehércsoki gombóc citrusos karottával, nyírségi gombócsaláta, és szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó.

Ezúttal kiemelt figyelmet kapott a “slow food” és a “slow wine”, vagyis az, amikor a gasztroélvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és a természet tiszteletével kapcsolják össze. Volt például olyan kiállító, akinél az “all you can eat” ezúttal azt jelentette, hogy a szendvicsek csomagolását is meg lehetett enni.

 

(MTI)

Ezúttal kiemelt figyelmet kapott a “slow food” és a “slow wine”, vagyis az, amikor a gasztroélvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és a természet tiszteletével kapcsolják össze. Volt például olyan kiállító, akinél az “all you can eat” ezúttal azt jelentette, hogy a szendvicsek csomagolását is meg lehetett enni.
(MTI)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share