Eszem-iszom, dínomdánom – Ki lesz az én táncos párom?

Rovat

Megosztás

Az Akvárum szórakozóhelye hamarosan megtelik táncoslábú diákokkal, méghozzá a Ballagóbál szervezésében – erről, és még sok izgalmas témáról hallhattunk ezúttal a Juventus RadioTours műsorában, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

90-es évek után újra megrendezik a Ballagóbált, ahová nem csak a versenyzőket várják, de a nézőknek és a szórakozni vágyóknak is adott a hely az Akváriumban. 🙂

Az eseményen diákok mutathatják majd be produkciójukat standard, folklór és moderntánc kategóriában.  Az izgalmas programok mellett értékes nyeremény is vár a résztvevőkre, hiszen esélyessé válnak egy Horvátországi út megnyerésére, valamint a kozepsuli.hu felajánlásából egy ezüstparti élménynyaralásra.

Ha pedig már eleget mozogtunk, akkor meg is éhezhetünk. Ismét terítékre kerültek a világ ízei a Juventus RadioTours műsorában, de ezúttal az egyik legjelentősebb séfesemény, a Bocuse d’Ort bemutatása által, amelyet jövőre Magyarországon legelőször fognak megrendezni.

Apró falatok, és sok kóstoló – Paul Bocuse megvalósította álmát, létrehozta a világ egyik legrangosabb eseményét, a Bocuse d’Ort.

„Velőt rázó, hátborzongató” hangulat uralkodik egy ilyen eseményen, Hamvas Zoltán elmondása szerint, aki nem más, mint a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Nem meglepő, hogy a magyar séfek már izgatottan várják a versenyt, ahol a különböző nemzetek legjobbjaival mérettethetik meg majd magukat.

„Lyonban 3 000 ember van a lelátón, és van még 5 000 ember a VIP-ba akkreditálva, akik nézik a versenyt, valamint hatalmas szurkoló táborok vannak jelen a rendezvényen.”

–          mondta Hamvas Zoltán, aki szerint mi fogjuk a legjobb európai döntőt rendezni.

Szabályok persze vannak, így a magyar döntősöknek nem csak a legjobbakkal kell majd megküzdeniük, hanem az előírásokat is szem előtt kell majd tartaniuk.

Ki gondolná, hogy egy zászló több tíz évig is utazhat postával, amíg a címzetthez ér? Pedig ez történt Balogh Lászlóval, a Zászlómúzeum alapítójával. Ha ez nem lenne elég, volt, aki térdre borult és földet csókolt, amint megpillantotta nemzetének zászlaját, míg más 11 000 kilométerről utazott a zászlók birodalmába. A múzeum állandó kiállítása mellett,  időszakos kiállítás is megtekinthető, amely ezúttal a Cook-szigeteknek adott otthon.

Az Egészség Világnapjáról sem feledkezett meg a műsor. A témában olyan izgalmas helyekre utazhattunk, mint amilyen Hévíz. A műsorvezetőt, Dr. Kiss Róbert Richardot is szép emlékek fűzik ehhez a helyhez, de nem csak ez az apropója a dolognak. Bár az egészségturizmus eltér a wellnessezéstől, számos hely van Magyarországon, amelyek híresek gyógyszolgáltatásaikról. Többek között ilyen Hévíz és Sárvár is, de a budapesti Széchényi Gyógyfürdő Nappali Kórháza is biztosít remek kezeléseket, amelyről Dr. Erdős Ágnes reumatológus és vezető-helyettes számolt be a RadioToursnak.

Igazi wellness részleg a ráckevei Kék Duna Wellness Hotelben is megtalálható. Sárvári Krisztina, a szálloda igazgatója, bevezetett minket az antik római fürdők világába de a szanunaszeánszokról is kaptunk ízelítőt.

 

Ballagóbál - Tánc
Neked milyen a táncügyességed?

 

Ha úgy érzed legközelebb te sem akarsz lemaradni az izgalmas témákról, akkor hallgasd te is a Juventus RadioTours műsorát a 103,9 MHz-es frekvencián! Kedd este 19:00 órától, vagy reggel 9:40-től. ;)

 

Fotók: facebook – Ballagóbál 2015, bocusedorhungary.hu, stlmag.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta