Ez Dominik kedvenc könyve! Olvastad már?

Rovat

Megosztás

Philip Pullman egy egész univerzumot hozott létre, párhuzamos világokkal és a mindent átszövő Porral. Szereplői a saját küzdelmeiken és különleges mivoltukon túl az egyház és a tudomány harcában is részt kell, hogy vegyenek. Nem csoda, hogy Dominik is odavan ezekért a kötetekért!

Pullman a legnagyobb hatású kortárs brit gyerekkönyvszerzők közé tartozik, Az Úr sötét anyagai (Északi fény)-trilógia azonban az egész világon ismertté tette, 2019-ben pedig lovagi címmel tüntették ki irodalmi munkásságáért. Sikerét mi sem bizonyíthatná jobban, hogy az HBO Az Úr sötét anyagai címmel sorozatot forgatott az alap trilógiából.

Dominik: Teljesen bele tudtam élni magam ebbe a történetbe! Az, hogy létezhet egy olyan világ, párhuzamosan a miénkkel, ahol a lelkünk összekapcsolódik egy állatéval, számomra nagyon különleges. Szeretem az állatokat és családtagként tekintek rájuk. Vajon, milyen formát öltene a daimónom? Minden benne van, amit egy jó könyvtől várok: izgalom, kaland, romantika, árulás, állatok, és persze átfedések a mi világunkkal, amiben élünk!

 

Az Északi fény trilógia Nagy-Britannia egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású ifjúsági sorozata, mely izgalmas kalandokon, elképesztő szereplőkön és tájakon keresztül mesél olyan alapvető kérdésekről, melyek minden embert érintenek.

Kötetei:
• Az arany iránytű
• A titokzatos kés
• A borostyán látcső

Az Úr sötét anyagai három kötetéhez kapcsolódik és ugyanebben a világban játszódik A Por könyve trilógia. Ennek első kötete a tavaly megjelent La Belle Sauvage, melyben Lyra csecsemőkorát ismerhettük meg, míg a most megjelent könyvben a főhősnőnk már fiatal nővé cseperedett. Hét éve hagyta ott élete szerelmét, Will Parryt az oxfordi botanikus kert padján A titokzatos látcső végén. A harmadik részt pedig még titok övezi, hiszen Pullman még dolgozik a történet lezárásán.

 

Ez Dominik kedvenc könyve!
Te is szívesen elolvasnád?

Könyvek képei: gabo.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta