Ez a nap legyen az utolsó?

Rovat

Megosztás

„Minden napot úgy kell megélni, Mintha az lenne az utolsó! Lepörög a filmünk – de megéri, Nekünk így jó, nekünk így jó!” – énekli a Hősök a Lepörög a film-ben, és ha buliról van szó, érthető is a dolog. De attól, hogy laza vagy és szereted jól érezni magad, még vigyázhatsz ott, ahol kell. Mert az nagyon gáz, ha a buli a sínek között ér véget…

mav2
Tudtad, hogy Magyarországon évente 70 ember hal meg saját figyelmetlensége miatt kijelölt és illegális vasúti gyalogosátjárókban, és további 20-an a vasút-közút kereszteződésekben, jellemzően szintén önhibájukból? Pedig kicsivel több odafigyeléssel a balesetek szinte minden esetben elkerülhetők lennének.

Egy vonatnak még vészfékezés esetén is 500-600 méterre van szüksége a megálláshoz. Neked ehhez gyalogosként elég 20 centi. Persze vagánykodhatsz, hogy még átérsz, de ha találkoztok, biztosan te maradsz alul. Örökre.


Az idén 15 éves Hősök zenekar tagjai nemcsak bulikkal ünnepelnek, hanem egy – tőlük talán kevésbé megszokott – komolyabb szerepvállalással is: a banda nemrég a MÁV-csoport baleset-megelőzési kampányának arca lett. Az együttműködés alapját a Lepörög a film adta, a zenekar és a MÁV kommunikációs csapata erre a dalra építve készített két vasútbiztonsági kisfilmet. A félperces videók arra hívják fel a figyelmet, hogy néhány másodpernyi figyelmetlenség vagy egy felesleges vagánykodás az életedbe kerülhet.

mav3

Arcoskodhatsz a nehézfiúkkal, de direkt belefutni a maflásba nettó hülyeség. Egy vonat legalább 200 tonnás, és ököl helyett az ütközőjével ápol le – ha kikezdesz vele, hamar bevégzed.

 

https://www.youtube.com/watch?v=84p3OO3neNA

„A MÁV megkeresett minket, hogy forgassunk közös kisfilmeket a témában. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, és szuper volt a közös munka is – főleg, hogy a saját csapatunkkal dolgozhattunk. Természetesen fontos volt, hogy könnyen tudtunk azonosulni a kampány üzenetével, hiszen mi is azt szeretnénk, ha csökkenne a halálos balesetek száma a vasútvonalakon. Tényleg igaz, hogy sokszor valóban életmentő lehet, ha figyelmesebben közlekedünk” – mondta a kampányról Eckü.

A fiataloknak szóló kampányfilm a Középsuli 41. részében is látható.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta