Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Ezek a legjobb videójátékok!? Szavazzatok!

Ezek a legjobb videójátékok!? Szavazzatok!

Azt, hogy mit tekinthetünk a legjobb videojátéknak, nem könnyű eldönteni, hiszen kismillió kritérium alapján válogathatunk. Műfajteremtő csodák, egy adott stílus közel hibátlan kvintesszenciái, világszerte ismert műremekek, vagy éppen kevesekhez eljutó, de tökéletes indie-gyöngyszemek: ahány ember, annyi vélemény!

Éppen ezért meg sem próbálunk igazságot tenni: egyszerűen csak a véleményetekre vagyunk kíváncsiak!

Tetris

Alekszej Leonyidovics Pazsitnov alkotását aligha kell bárkinek is bemutatni, és éppen ez a lényeg. Az ügyességi-logikai etalonról esélyesen még azok is hallottak, akik egyébként messziről kerülik a kikapcsolódás ezen formáját, és milliárdok játszottak már vele. Ilyen-olyan feldolgozásainak se szeri, se száma – joggal foglalja tehát el helyét a listánkon.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

A patinás sorozat annak idején első ízben még a Nintendo 64-en napvilágot látó felvonása a kritikusok egybehangzó álláspontja szerint megismételhetetlen csoda. Erre utal az is, hogy a bírálatokat összegyűjtő Metacritic szerint százból kilencvenkilenc ponton áll. Ezt az eredményt azóta sem sikerült egyetlen riválisának sem megközelítenie, vagy túlszárnyalnia. Így a gonosz Ganondorf ellen egy varázskardnak köszönhetően zsenge ifjúként és felnőttként is küzdő Link kalandjait elmesélő akció-kalandjáték logikus választás.

Minecraft

 

Markus Persson magnum opusa valóságos őrületet indított el: kismillió fejlesztő próbálta lemásolni a sikere titkát, viszont egytől-egyig csúfos kudarcot vallottak. Hiába a konkurencia, a fotorealisztikus grafika helyett felfedezésre és építésre támaszkodó, addiktív klasszikus a mai napig keményen tartja magát a legnagyobbak között.

Red Dead Redemption 2

 

A Rockstar immár PC-n is elérhető vadnyugati lövöldéje papíron nem sokkal több egy egyszerű TPS-nél, azonban az ördög a részletekben rejlik. Az életükért menekülő haramiák története magával ragadja és nem ereszti az embert, ráadásul a hatást a jobbnál jobb küldetések, illetve a kismillió mellékküldetés fokozza. Vadászat, vérdíjak bezsebelése, pókerezés, vagy épp cél nélküli, pusztán élvezet hajtotta lovaglás: ha valaki belekezd, az hosszú hetekre búcsút inthet a szabadidejének.

Ókami

 

Azt, hogy attól, hogy valami jó, még nem feltétlenül sikeres, kevés program illusztrálhatná jobban a Clover Studio mesterművénél. Az egyedi látványvilágú, bámulatos cím ugyanis egyre-másra halmozta az elismeréseket, ám a kasszáknál csúfosan elhasalt. Beszédes, hogy még egy Guinness-rekordot is tart – mégpedig a kereskedelmileg legkevésbé sikeres, de az év játékának megtett alkotásnak kijáró, némiképp megkérdőjelezhető titulust zsebelte be.

Ezek a legjobb videójátékok!?
Melyik a kedvenc ezek közül? Szavazzatok!

 

Gera Krisztián

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share