Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Ezt tudják majd a jövő autói!

Ezt tudják majd a jövő autói!

Észre sem vesszük, de sorra forradalmasítják a legújabb modellek az autóipart. Azonban csak most lépünk bele a jövőbe. Az igazi csúcstechnológia még ránk vár.

Sokat hallani manapság a legújabb kocsikról, ami nem csoda, hiszen most lépünk bele az elektromos autók világába. Nos, ez az egyik újdonsága ennek az iparágnak. Szépen lassan eltűnnek a hagyományos benzines és dízeles autók, és megjelennek az utakon az elektromosak, valamint a különféle hibrid hajtásúak, amik hatótávolsága jelenleg ugyan néhány száz kilométerre korlátozódik, de jó esély van rá, hogy ez meg fog nőni.

A számunkra igazán nagy érdekességek a felszereltségben, valamint a működésben lesznek. Az önvezető autók már évek óta léteznek, így 10-20 év múlva szép számmal látunk ilyet az utakon is. Az biztos, hogy nagyon furcsa lesz, ám felettébb hasznos. Ez a biztonság szempontjából nélkülözhetetlen, ugyanis a balesetek túlnyomó többsége emberi hiba miatt következik be, amit a gép ki tud küszöbölni. 100%-os biztonsága sosem lesz, mégis hatalmas előrelépés lesz. Egyes autókban pedig nem is lesz már kormány, mert feleslegessé válik, hogy mi irányítsuk.

Maga az autóban utazás egy multimédiás élmény lesz. A legújabb modellekben már számtalan szórakozást nyújtó eszköz megjelenik. Az önvezető autók korában pedig akár teljes mozifilmet nézhetünk végig egy termetesebb kijelzőn térhatású hangzással egy tökéletesen szigetelt térben. Konkrétan elfelejtkezhetünk arról, hogy egy kocsiban utazunk.

Nincs több dugóban állás! Az autó egymással is képesek lesznek kommunikálni, így olyan útvonalakat állítanak fel, ami abban segít, hogy ne jöjjenek létre dugók. Ehhez persze az szükséges, hogy a legtöbb autó intelligens legyen.

Most még merész elképzelés, de a későbbiekben nem lesz szükség arra, hogy menetiránnyal előrefelé utazzunk. Az első ülések hátrafelé fordítva beszélgethetünk a barátainkkal, vagy akár átalakítva ágyként is funkcionálhatnak, így egy 5 órás utat nyugodtan végigaludhatunk.

Ezt tudják majd a jövő autói!
Jövő autói, vagy a jelenlegi hagyományosak?