Fapapucsból fogpiszkálót

Rovat

Megosztás

Az Inforádió Világszám című műsorának műsorvezetője, Dr. Kiss Róbert Richard amszterdami élményeiről mesélt. Többek között arról, hogyan készített fapapucsból fogpiszkálót. Persze nem szándékosan.

A híres fapapucs

A turisták igényeihez igazodva a sajtgyár mellett fapapucskészítő üzemet is létre hoztak. Kipróbáltuk, elmondhatom, nem könnyű a lábbeli kifaragása. Azt hiszem, még fapapucsot nem tudok gyártani, maximum fogpiszkálót, hiszen a nagy darab fából először egy egész formás cipőt, majd egy kisebb lábbelit, majd egy egész kicsi cipőt faragotam, majd a végére úgy festett, fogpiszkálónak talán még jó lehet.

Mindenesetre kísérőnk elmondása szerint naponta több tucat papucsot vásárolnak a látogatók, de a boltokba is szállítanak, úgyhogy főszezonban több százat piacra dobnak. Ez csak ajándéktárgy, vagy valaki még hordja?–kérdeztem a fiútól, aki büszkén bizonygatta: nem csak a turisták kedvéért jár ebben, ő is használja a lábbelit. Diszkóba azért nem ebben jár, de a szomszéd házhoz már fapapucsban szalad. Saját magának faragta, így a méret tökéletes, nem csoda, hogy futni is tud benne. Hollandiában azért terjedt el a fapapucs használata, mert olcsó volt és egyszerűen el lehetett készíteni. Az üzemlátogatást követően a vásárlást persze mi sem úsztuk meg, néhány finom sajtot vettem, és kértem egy üveggel a remek ribizliborból.

Az Inforádió Világszám című adását itt tudod meghallgatni.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta