Fehérvári Gábor Alfréd nem szeretne beállni a sorba

Rovat

Megosztás

Ha Fehérvári Gábor Alfréd nem énekelne, akkor valószínűleg idegenvezető lett volna belőle, de fél a repüléstől így idegenvezetői ismeretei helyett, a hangjával ajándékoz meg egy egész országot.

Milyen az élet a Rising Star után? Hogyan alakul az életed, a karriered, miben változtak a hétköznapok?

Zsúfolt napokat élek, visszatértem a munkahelyemre, munka után pedig játszom, feljegyzem a dalötleteket, és gyakorlatilag mindent próbálok kordában tartani 6 után… kevés a 24 óra.

Korábban felkeresett Sebastian Armant amerikai producer közös munka kapcsán. Lesz valami az együttműködésből?

Egyelőre annyit tudok a dologról, amennyit mindenki más is… Megtisztelő a megkeresés, nagyon bízom benne, hogy összehozunk valamit. Külön izgalmasnak találom, mivel egy egészen más vonulatot képvisel, és úgy érzem, inspiráló, motiváló lenne a közös “munka”.

A Rising Star zsűrije csalódott amikor “csak” negyedik lettél. Azt mondták, sajnálják, hogy nem sikerült jobban formálniuk a közízlést. Te hogyan látod magadat mint előadó, hogyan jellemeznéd a stílusodat?

Jólesett, hogy a zsűri több tagja sem így képzelte el a végét… ez komoly elismerés számomra. Nem nagyon próbáltam még behatárolni magam. Én csak szeretnék autentikus maradni, és nem beállni a sorba… Nem biztos, hogy ez a rövidebb út, de nekem fontos az önazonosság, hogy őszinte, mélyről fakadó dalokkal kavarjak fel érzelmeket, nyugtassak, gyógyítsak lelkeket.

Első dalod a Mary Joe. Saját dalokat írtál, vagy fogsz írni?

Természetesen írtam már, és folyamatosan ötletelek a következőkön, fontosnak tartom ezt a részét is a zenének. Úgy érzem, bennem van.

Mennyire fontos számodra a siker és az önazonossűg? Mi az, amire nemet mondasz, meddig mész el ha például a menedzsered kérne valami változtatást , amivel nem értesz egyet?

Nekem az egyik legfontosabb az önazonosság… és ez nem zárja ki a sikert, véleményem szerint. A menedzserek jobban tudják, mi az, amibe érdemes beleugrani annak ellenére, hogy szívem szerint kihagynám. Tudják, és tetszik is nekik, hogy tudatosan szeretném felépíteni magam. Ebből adódóan csak a “muszáj” kategóriát kell akaratom ellenére teljesítenem, de bízom bennük, és ahogy megismernek, egyre inkább tudják mi az, ami szóba sem jöhet.

 

 

Ha választani kellene: karrier vagy család?

Bár szinte lehetetlen ezt manapság Magyarországon teljesíteni, de mégis azt mondom, hogy előbb egzisztenciát szeretnék kiépíteni, és utána családot alapítani. Bízom benne, hogy ez sikerülni fog, amennyiben azonban családalapításra kerül sor, onnantól Ők a legfontosabbak.

Ha nem zenében fejeznéd ki magad, mi mást csinálnál?

A zenét nem helyettesítheti semmi… ha nem zenélhetnék, akkor valószínűleg fitnesszel foglalkoznék, de ettől még a lelkem szenvedne…

Mi az első zenéléshez kapcsoldó emléked? Kisfiúként mi szerettél volna lenni?

Kicsiként idegenvezető akartam lenni, de aztán rájöttem, hogy sokat kellene repülőre ülni, az viszont nem a szívem csücske a mai napig. Egyszer, egy középiskolás osztálykiránduláson, miután késtünk, énekelni kellett az osztály előtt… Magamra vállaltam a feladatot… Acapella énekeltem el a buszban a U2 – Sometimes You can’t make it on your own című dalát. Hála az égnek tetszett nekik.

Kivel duetteznél legszívesebben?

Ez a lista végtelen… 🙂

John Mayer, John Mayall, Anthony Hamilton, Ed Sheeran, Dave Matthews, hazai előadók közül, Mester Tamás, Judie J, Tóth Vera, Takács Nikolas, Kállay-Saunders Andris, Mező Misi, Keresztes Ildikó, Caramel, de nagyon-nagyon sokakkal nagyon szívesen énekelnék.

Felismernek az utcán, ostromolnak a rajongók? Volt e valamilyen kirívó eset ezzel kapcsolatban?

Előfordul, hogy megismernek, ostromról azért nem beszélhetünk, de hála az égnek sokan érdeklődnek és várják a fellépéseket, méltatlankodnak, ha adott városban még nem került sor fellépésre. Kirívó esetről nem beszélhetek, de elegyedtem már szóba olyan személlyel, aki megismert az utcán és feltett néhány kérdést.

Mik a tervek a jövőre nézve? Láthatunk, hallhatunk valahol hamarosan?

Hála az égnek sokasodnak a felkérések, remélem, ez a tendencia továbbra is tartani fog. A következő egy hónapban Szegeden, Érden, Szigetszentmiklóson, Miskolcon, és a szülővárosomban, Győrben léphetek fel egyelőre. Reméljük, tovább növekedik a városok száma.

 

Képek: Facebook, Zene.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta