Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / A Középsuli munkatársainak legbrutálisabb hajóélményei

A Középsuli munkatársainak legbrutálisabb hajóélményei

Túlélés egy ausztriai rafting túrán, egyenes út egy pókokkal teli bokorba, egy gyengén elsütött poén az Adriai-tengeren, és a hajós munkák előnyei, árnyoldalai – izgalmas hajóutazásaikról számoltak be a Középsuli munkatársai a Juventus RadioTours műsorában, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

Tévedést azt gondolni, hogy kellő felkészülés nélkül könnyedén átevezik magukat a legnagyobb hullámokon a raftingosok. Ezt Sárosi Kinga, a Középsuli lapigazgatója is megtapasztalta. Hatalmas kalandnak indult a legelső – de most már lehet, hogy a legutolsó – rafting túrájuk Ausztriában. A kezdeti lelkesedésük azonban valódi rémálommá vált.

 „Kb. a 10. percben felborultunk, berántott minket egy zúgó. Ez olyan volt, mint egy halálközeli élmény, amikor az ember azt várja, hogy felkerüljön a víz felszínére, miközben telnek a percek, és folyamatosan lent van a víz alatt, közben elfogy a levegő.”

 

Miután feldobta a víz a felszínre, azután sem ért véget a tortúra.

„Tovább vitt a víz sodrása, és nekicsapódtam a víz alatt lévő köveknek és törmelékeknek. Össze-vissza törtem magam. Csípősérülésem, combsérülésem és térdsérülésem lett. Miután hazaértünk azonnal az ügyeleten kötöttünk ki.”

 

Szerencsére komolyabb, maradandó bajuk nem esett, de ezután az élmény után, még sokáig víziszonnyal küzdött a lapigazgató, amit azóta sikeresen leküzdött. Sőt, egyszerűen imádja a vizet és a tengerpartot. 🙂

„Szerintem ez olyan, mint amikor az ember leesik a lóról, minél hamarabb vissza kell rá szállni. Rá kell jönni, hogy a víz, az ember jó barátja, csak tudni kell jól kezelni.”

 

A tanulság: felkészületlenül rafting túrára SOHA! 🙂

Az sem mindegy, hogy ki lesz a társaságunk egy hét napos kenutúrán. Ismerős a szituáció, amikor úgy érzed, hogy mindent te csinálsz, de senki nem segít? Valami hasonló élményben volt része Kovács Robertinának is, a pszichológia rovat vezetőjének.

A kenutúra már a kevésbé tapasztalt turisták számára is utat nyit a vizeken, azonban itt is vannak feladatok, amikkel meg kell tudni birkózni. Többek között, abból sem árt felkészülni, hogy az ember miként állítson fel egy sátrat és, hogy hogyan evezzenek összhangban úgy, hogy a kenu ne csak körbe-körbe forogjon, de haladjon is valamerre. Az végképp nem vezet sehová, ha a társaság egyik tagja, mindig kibúvót talál az ilyen feladatok megoldása alól, az pedig csak ráadás, ha a „csónakban” ülőket még egy pókokkal teli bokorba is bevezeti. Ennyi kihívás után nem csoda, hogy már sírva eveztek a vizeken

Karajos Andris, a színes rovat vezetője már most híres világi humoráról – ezt az olvasóknál jobban talán csak azok a kollégák tudhatják, akiket majdhogynem a hét minden napján boldogít. 🙂 Lényeg a lényeg, mentőmellényt fel, mert az a hajó, amelyiken ők utaztak az Adriai-tengeren, nem állt távol a süllyedéstől! Na jó, ez nem igaz …, de ezzel próbálták megviccelni a buszsofőrt, aki persze hozzánk hasonlóan szintén nem hitt a megtévesztő hírnek. De egy próbát megért… 🙂

Manapság egyre többen vállalnak munkát hajókon. Polyák Dóra, a Középsuli újságírója is már megtapasztalhatta, hogy milyen jegyértékesítőként helytállni a turisták között. Az már mindenképpen pozitív, hogy egy ilyen állással még diákként sem lehet olyan rosszul keresni. A több órás állás, és az ember arcán gyöngyöző verejték a sok napsütéstől persze nem lehet túl kellemes, ahogyan a fintorgó arcú turistákat sem mindig könnyű elviselni. Ki sejthette volna, hogy a mi drága újságíró kollégánk még spanyolul is tud?! A spanyolok, akik kibeszélték biztosan nem tudhatták, különben nem biztos, hogy olyan nyílt szavúak lettek volna… 🙂

 

Sétahajózás
Mit szólnál egy sétahajózáshoz?

 

Ha te sem akarsz lemaradni a következő adásról, akkor hallgasd te is a Juventus RadioTours műsorát Dr. Kiss Róbert Richarddal, a 103,9 MHz-es frekvencián! Kedd este 19:00 órától, vagy reggel 9:40-től. :)

 

Fotók: http://i.huffpost.com/, http://catplanet.org/, lesleycarter.files.wordpress.com, http://40.media.tumblr.com/

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share