Felfedeztük Pozsonyt nappal és éjjel

Rovat

Megosztás

A középsuli.hu Andival, a Diamond Model Rivercast modelljével ellátogatott a magyar történelem egyik legmeghatározóbb városába.

Az országgyűlés egykor Pozsonyban tartotta üléseit, és döntött az ország életét érintő fontos kérdésekről. A Prímási palotát 1902-ben megvásárolta a város, rögtön fel is újíttatta, és több kulturális intézményt alakított ki benne. Többek között a Francia Intézet pozsonyi kirendeltsége foglal benne helyet, melynek kapuja előtt számos gyertya emlékezik meg lángjával a Charlie Hebdo szerkesztőségében történt eseményekről. A nagy Napóleon pedig ott strázsál a kapui előtt, az 1805-ben aláírt pozsonyi békeszerződés emlékére. Nincs olyan turista, aki ne készítené el a saját „Én és Napóleon” című közös fotóját. Egy hagyomány, ami összeköt minket.

IMG_1342

A Mihály utca a szlovák főváros legfelkapottabb része, mely egyenesen a Mihály toronyba fut. Gyönyörű, macskakővel kirakott utca ez, egy szelet romantika a város szívében.

IMG_1351

Nem véletlenül választotta a legszebb utcát pozsonyi irodájának székhelyéül a kozepsuli.hu kiadója, a Glenwood Media csoport sem. Kellemes, meleg, műalkotásokkal teli kis részt alakítottak ki, ahol a munka jobb hangulatban és hatékonyabban megy az otthonos légkör miatt. A falakat és minden talpalatnyi helyet borító festményeket és szobrocskákat Pozsony ügyeletes és nagyon népszerű művésze készíti.

IMG_1335

Az iroda melletti ajtó egy galériát rejt, ahol a kiállításokon kívül a Miss Éden szlovákiai válogatóit is megszervezik évről évre. A szépségverseny határokon átívelő rendezvénysorozat, melynek legfontosabb alappillére a környezetvédelem. Van, aki kifejezetten a nemes cél miatt jelentkezik, nem pedig a hírnév motiválja. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Székelyudvarhely legnézettebb videója a 2009-es MissÉden döntő, melyet Both Krisztina nyert-írja a Világszám.hu.

Pozsony a kultúrák rendkívül izgalmas egyvelege a turisták számára. A kis utcákon sétálva kellemes érzése támad az embernek, hisz egy hangulatos városban barangol. Van itt ír kocsma, Loch Ness-i szörny, diszkó és UFO.

„A szlovák főváros egyik legnagyobb turisztikai látványossága, melyet a helybeliek és az idegenek is csak egyszerűen UFO-nak ismernek” – írja a Világszám.hu.

IMG_1350

Ez az objektum tulajdonképpen egy elegáns étterem, amit nem érdemes kihagyni, ha arra jár az ember. Sajnos nekünk ezúttal muszáj volt, de találtunk hasonlóan különleges helyet, a Lemontree pub és sky bárt. A kiszolgálás és az italok prezentálása első osztályú volt.

Pozsony egyértelműen több napos város, és annyira multikulti, hogy a tradicionális mellett harmonikusan megfér a modern is. Míg a bár egyértelműen a 21. századból szabadult, találtunk Originál Szlovák Éttermet is, szinte ugyanannak az utcának a másik végén. Egy kicsivel tovább sétálva pedig a lovagkor egy jeles képviselője állta utunkat. Bármit kívánjon is meg a látogató szeme vagy szája, azt szinte biztos, hogy Pozsonyban pár lépésen belül meg fogja találni.

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta