Ezt nézed:  / Hírek / Zsebpénz / Fiatal tehetségek a siker útján

Fiatal tehetségek a siker útján


Sok dolgot elpazarolunk az életben: ételt, pénzt, az időnket… A tehetség ne tartozzon közéjük! A MOL Tehetségtámogató Programjával te is segítséget kaphatsz, hogy kibontakoztathasd tudásod, legyen az sport, művészet vagy tudományos tevékenység.

Néha a tehetségnek is szüksége van egy kis noszogatásra. Amikor érzed, hogy ott lapul benned a képesség, hogy változtass, hogy jó legyél valamiben, hogy alkoss, hogy felfedezz. De valami visszahúz. A tipikus „látom, hogy van eszed, fiam, csak miért nem használod?” tanári mondat ugyan simogathatja a lelkünket, de nem biztos, hogy elég is neki. A jó tanár az utat is megmutatja, amely elvisz a célodhoz.

A MOL Tehetségtámogató Programja éppen ilyen jó tanár módjára igyekszik segíteni a fiatal talentumok kibontakozását. A 10-18 év közötti tehetségek felkarolásával új dimenziót nyit meg képességeik megmutatására. Évente meghirdetett pályázatukon a már bizonyított sportoló-, művész- vagy tudományos téren munkálkodó reménységek igényelhetnek anyagi támogatást a versenyekre való eljutás útiköltségeire vagy például eszközvásárlásra.

uj europa alapitvany640

A program indulása óta több mint 3500 fiatal részesült a támogatásban, közel 400 millió forint került kiosztásra. A támogatottak között megtalálhatjuk Boros Misit, a 11 éves zongoristát, aki 2014-ben megnyerte korcsoportjában a Virtuózok komoly zenei versenyt, valamint Rapport Richárdot, minden idők hatodik legfiatalabb sakk nagymesterét.

ricsi

– “2010 óta vagyok a Mol Tehetségtámogató Programjának részese. Nagyon hálás vagyok, hiszen rengeteg terhet levesz a vállamról, hogy segítenek az útiköltség finanszírozásában. Gyakran járok nemzetközi versenyekre, amelyek költségét egyébként nem, vagy csak nehezen tudnám kifizetni. Lelkileg is sokat jelent a támogatás, mert alapvetően elég szétszórt vagyok és így legalább egy dologgal kevesebbet kell elfelejtenem, vagy idegeskednem miatta. (nevet) Az idegeskedésen megspórolt energiát pedig kamatoztathatom a versenyen – mondta Rapport Ricsi. – A tavalyi norvégiai sakk olimpia az egyik legkedvesebb emlékem. Az utazásra nem volt gondom, a verseny hatalmas élmény volt, ráadásul ezüstéremmel tértem haza az északi országból.”

Tehetség
Te miben vagy tehetséges?

Fotó: sportfm.hu