Filmek, amelyekről nem gondolnád, hogy képregény alapján készültek

Rovat

Megosztás

Pedig, de. Sokan a képregény filmeket a szuperhősös filmekkel teszik egyenlővé, pedig nem minden szuperhősös film képregény alapján készült, és nem is minden képregényes film szuperhősökről szól. Most akkor mi van?

Az elmúlt években tele lettek a mozik szuperhősökkel: Vasember, Amerika kapitány, és az X-Men-ek minden alkalommal megtöltik a termeket kíváncsi nézőkkel, akik azonban annyira már nem kíváncsiak, hogy kiderítsék, melyik film honnan is „származik”. Nem csak a maszkos, köpenyes jótevők érkeztek a képregények lapjai közül, de rengeteg olyan karakter szerepel filmekben, akiket valaki már papírra vetett előtte.

Haladjunk kicsit visszafelé, majd össze-vissza az időben, és lepődjünk meg a filmeken:

Red és Red2

Bizony, a Bruce Willis által filmre vitt Frank Moses, és a többi karakter is egy képregényből pattantak a mozikba, méghozzá a DC Comics-tól. A nagysikerű kémfilm-paródiáról szinte senkinek nem jutna eszébe, hogy rajzolt karakterek, és sztori alapján született.

red

300

A 300 félmeztelen trójai harcos egy 1998-ban megjelent,  ötfüzetes képregénysorozatban fogott fegyvert először, a Dark Horse Comics kiadónak köszönhetően. Az egyes kötetek a Honor (becsület), Duty (kötelesség), Glory (dicsőség), Combat (küzdelem) és Victory (győzelem) címet viselték. A képregénynek már akkor is nagy sikere volt, sőt több díjat is bezsebeltek a készítők, de a 2000-ben készült film még népszerűbbé tette a sztorit.

300

Herkules

A tavalyi, Dwayne „The Rock” Johnson féle Herkules film a Radical Comics képregénye alapján készült.

hercules-trailer

MIB

Sokan nem tudják, de a Sötét zsaruk is a Marvel képregény kiadó gondozásában járták be a világot űrlények után kutatva. Az egyik legjobb.

143103-18816-111160-1-1

Penge

A vámpírvadászt is a Marvelnek köszönheti a világ.

Blade

Csillagpor

Az eredeti képregény Neil Gaiman munkája, de ő az, aki Coraline történetét is megalkotta.

coraline-header

 

A mesék közül a Hős6os, A hihetetlen család, Asterix és Obelix kalandjai, Casper, Túl a sövényen, Lucky Luke és Marsupilami is képregényként láttak napvilágot.

over-the-hedge

Az egyik legmeglepőbb film, amit még, ha tudom is, hogy képregény alapján készítettek el, akkor is nehezen tudom elhinni, a Dennis, a komisz. Pedig, bizony ő is képregényként kezdte pályáját.

20164

De, hogy ne legyen vége a sornak, A holló trilógia, A kárhozat útja, Jim Carrey nagysikerű A maszk című filmje, de még az Addam’s Family is képregényként kezdték.

650729

Rengeteg film, és animáció, amiről nem is hinné az ember, hogy valaki fejéből egyszer már kipattant a sztori és a karakterek ötlete. Pedig így van. A képregények adaptációja nem új keletű dolog, és rengeteg alapot ad a filmkészítőknek, hiszen szinte kimeríthetetlen tárházat kínál a filmstúdióknak ez a műfaj.

Fotók: flickr.com, comicbook.com, comicvine.com, kulturpart.hu, fantazmo.hu, topxtopics.wordpress.com, poormansbooks.com, mycomicshop.com, sciencefiction.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta