Filmek, amik nagy hatással vannak rád!

Rovat

Megosztás

Összeszedtem néhány filmet, amiknek nem megszokott a történetük. Ha megnézzük őket, valami egészen új élményt kapunk és sokszor napokon keresztül gondolkozunk rajtuk. Igyekeztem olyan filmeket bemutatni, amik nem csak tanulságosak tudnak lenni, de elgondolkodtatók is.

 

Hacsi – A leghűségesebb barát

Ez egy igaz történetet alapján készült film, ami egy professzor történetét meséli el. Egy nap találkozik egy japán akita kutyával, akit hazavisz és innentől fogva elválaszthatatlan barátok lesznek. A filmnek erős érzelmi vonala van, ami komoly erőpróba lesz mindenkinek, aki megnézi ezt a filmet.

 

Benjamin Button különös élete

Benjamin Button 80 évesen született, majd egyre csak fiatalodik. A film felveti az életről alkotott kérdéseket, amiket szerelemmel és háborúval fűszereznek. A kalandos történet egy egész életet ölel át és több évtizednyi esemény rajzolódik ki előttünk. Megjelenését hatalmas szenzáció övezte, hiszen egy egészen új technikával készült a film.

 

Viharsziget

A Leonardo DiCaprio rajongók valószínűleg az egyik alapműnek tartják. Nyomozós thriller jellegével az egyik legjobb ebben a kategóriában. Próbára teszi az agyat és a nézőt is bevonják a történetbe. Az elmegyógyintézetben játszódó film igazi hátborzongató atmoszférával rendelkezik.

 

Halálsoron

A Stephen King könyvadaptációk egyik legjobb filmje. Nagyon érzelemdús a történet, ami egy börtönőr történetét meséli el a halálsoron, vagyis azon a helyen, ahol a rabok az életük utolsó napjait töltik, mielőtt kivégzik őket. Egy nagyon kemény történetről van szó, ugyanis ahogy megismerjük a rabok emberi arcát, máris el kell búcsúznunk tőlük, hiszen rájuk a villamosszék vár.

 

Ex machina

Egy igazi robotos történet, ami inkább a mesterséges intelligencia megítéléséről szól. Hogyan viszonyul hozzá az ember, hogy viselkedik egy robottal? Számtalan kérdést vet fel a film és a nézőre hagyja a döntések nagy részét. A főszereplő találkozik a világ első mesterséges intelligenciájával és tanulmányozhatja.

 

A Faun labirintusa

Nem egy tipikus gyerekmese, de egy kislányról szól, aki a háború elől menekülve egy misztikus világba csöppen. Mindkét világban veszély fenyegeti és mindkét világban meg kell felelnie az elvárásoknak. Aki ismeri a rendező munkásságát, tudja hogy ez nem egy átlagos történet, ez sokkal több annál. Szürreális világa magával ragadó.

Filmek, amik nagy hatással vannak rád!
Szereted az elgondolkodtató filmeket?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta