Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Filmek, amik nagy hatással vannak rád!

Filmek, amik nagy hatással vannak rád!

Összeszedtem néhány filmet, amiknek nem megszokott a történetük. Ha megnézzük őket, valami egészen új élményt kapunk és sokszor napokon keresztül gondolkozunk rajtuk. Igyekeztem olyan filmeket bemutatni, amik nem csak tanulságosak tudnak lenni, de elgondolkodtatók is.

 

Hacsi – A leghűségesebb barát

Ez egy igaz történetet alapján készült film, ami egy professzor történetét meséli el. Egy nap találkozik egy japán akita kutyával, akit hazavisz és innentől fogva elválaszthatatlan barátok lesznek. A filmnek erős érzelmi vonala van, ami komoly erőpróba lesz mindenkinek, aki megnézi ezt a filmet.

 

Benjamin Button különös élete

Benjamin Button 80 évesen született, majd egyre csak fiatalodik. A film felveti az életről alkotott kérdéseket, amiket szerelemmel és háborúval fűszereznek. A kalandos történet egy egész életet ölel át és több évtizednyi esemény rajzolódik ki előttünk. Megjelenését hatalmas szenzáció övezte, hiszen egy egészen új technikával készült a film.

 

Viharsziget

A Leonardo DiCaprio rajongók valószínűleg az egyik alapműnek tartják. Nyomozós thriller jellegével az egyik legjobb ebben a kategóriában. Próbára teszi az agyat és a nézőt is bevonják a történetbe. Az elmegyógyintézetben játszódó film igazi hátborzongató atmoszférával rendelkezik.

 

Halálsoron

A Stephen King könyvadaptációk egyik legjobb filmje. Nagyon érzelemdús a történet, ami egy börtönőr történetét meséli el a halálsoron, vagyis azon a helyen, ahol a rabok az életük utolsó napjait töltik, mielőtt kivégzik őket. Egy nagyon kemény történetről van szó, ugyanis ahogy megismerjük a rabok emberi arcát, máris el kell búcsúznunk tőlük, hiszen rájuk a villamosszék vár.

 

Ex machina

Egy igazi robotos történet, ami inkább a mesterséges intelligencia megítéléséről szól. Hogyan viszonyul hozzá az ember, hogy viselkedik egy robottal? Számtalan kérdést vet fel a film és a nézőre hagyja a döntések nagy részét. A főszereplő találkozik a világ első mesterséges intelligenciájával és tanulmányozhatja.

 

A Faun labirintusa

Nem egy tipikus gyerekmese, de egy kislányról szól, aki a háború elől menekülve egy misztikus világba csöppen. Mindkét világban veszély fenyegeti és mindkét világban meg kell felelnie az elvárásoknak. Aki ismeri a rendező munkásságát, tudja hogy ez nem egy átlagos történet, ez sokkal több annál. Szürreális világa magával ragadó.

Filmek, amik nagy hatással vannak rád!
Szereted az elgondolkodtató filmeket?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share