Fókuszban a pénzügyi tudatosság – Újra indul a Zsebpénzügyes!

Rovat

Megosztás

A pénzügyi tudatosság nemcsak arról szól, hogy spóroljunk, hanem valójában arról, hogy okos pénzügyi döntéseket hozzunk. Ugyan a közoktatásban is egyre hangsúlyosabban jelenik meg a háztartás-gazdaságtan, de e területre abszolút igaz: minél többet hallanak a fiatalok róla, annál jobb. Ezért az Intrum idén is elindítja Zsebpénzügyes elnevezésű pénzügyi vetélkedőjét.

  • A tavalyi év sikerei után idén ismét indul a fiataloknak szóló pénzügyi vetélkedő, a Zsebpénzügyes.
  • Közeleg a jelentkezési határidő, a 3 fős középiskolás csapatok október 4-ig nevezhetnek a versenyre a zsebpenzugyes.hu oldalon.
  • A legjobb csapatok okostelefont, tabletet, laptopot nyerhetnek – összesen 5 millió forint értékben.

Évről évre erősödik a pénzügyi tudatosság a fiatalok körében. Az Intrum által évente elkészített Európai Fogyasztói Fizetési Jelentés 2016-os és 2017-es adatai alapján közel 10 százalékponttal emelkedett a rendszeresen spóroló fiatalok aránya Magyarországon. A fiatalok látják a pénzügyi tudatosság fontosságát, emiatt optimistábbak a jövőjükkel kapcsolatban.

Pénzügyileg tudatos polgárok nélkül egyetlen ország gazdasága sem lehet erős és versenyképes. Ennek megfelelően a közoktatási rendszer is egyre nagyobb figyelmet fordít a háztartás-gazdaságtanra, és a kapcsolódó tudás átadására. A gyakorlati tudás is elengedhetetlen, ezért az Intrum, Európa vezető credit management csoportja idén is elindítja Magyarországon a Zsebpénzügyes elnevezésű oktatási vetélkedőt.

Munkánk során azt látjuk, hogy nem elég spórolni, tudni kell bánni a pénzzel, hiszen egy komoly pénzügyi döntés kulcsfontosságú és kihat a jövőre. A tavalyi tapasztalatokat összegezve ezért indítottuk el ismét a Zsebpénzügyes pénzügyi vetélkedőt, hogy az itt szerzett tudás által a fiatalok betekintést kapjanak a mindennapokhoz tartozó pénzügyek világába, és segítse őket abban, hogy felelős pénzügyi döntéseket hozó felnőttekké váljanak” – mondta el Felfalusi Péter, az Intrum vezérigazgatója és a verseny zsűritagja. „A tavalyi vetélkedő alapján azt látjuk, hogy komoly előnyben vannak azok a fiatalok, akik rendelkeznek gyakorlati tudással ezen a téren” – tette hozzá a szakember.

Tavaly nagy érdeklődés övezte a versenyt: 229 három fős csapat nevezett az ország 117 iskolájából. A középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedő a fiatalokat a tanulásra legfogékonyabb időszakban szólítja meg: a versenyre 16-17 éves középiskolások 3 fős csapatok nevezhetnek. A három forduló során háztartásgazdaságtanhoz kötődő, gyakorlatorientált feladatokat kell megoldaniuk a tanulóknak, melyet követően a legjobb csapatok a döntőben mutathatják meg tudásukat a szakmai zsűri előtt. A gyakorlati tudás mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a versenyzők, összesen 5 millió forint értékben. A legjobbak többek között okostelefont, tabletet, laptopot vihetnek haza. A legtöbb csapatot nevező iskola különdíja 15 db komplett számítógép, az első három helyezett csapatok iskolái digitális táblát nyerhetnek.

 

Jelentkezési határidő: 2018. október 4.

 

További információk a versenyről, regisztráció: http://zsebpenzugyes.hu/

A verseny Facebook oldala: https://www.facebook.com/zsebpenzugyes.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta