Gáz, ha nincs kocsink?

Rovat

Megosztás

Van olyan, hogy nem mindenkinek futja kocsira, vagy csupán azon a véleményen van, hogy felesleges fenntartani. Gondoljunk csak bele, ha mindenki autóval közlekedne, egyszerűen nem maradna hely az utakon. Így is túlzsúfoltak, de akkor pláne az lenne.

Az autó birtoklása amolyan presztízs kérdése is lett a mai világban. Mondhatjuk úgy, hogy egyesek értékrendjéhez hozzátartozik és fontos eleme a mindennapi életüknek. Nem csak közlekedési formaként tekintenek az autójukra, hanem annál sokkal többet jelent. De mi van akkor, ha nincs kocsink?

Az autó hiánya nem jelenti azt, hogy szegény lenne valaki. Nem függ össze a kettő. Ez lehet anyagi megfontolásból tett döntés is. Ugyan sok pénz fent tartani egy kocsit és lehet, hogy egyszerűen nem éri meg a családnak, mert nem használnák ki. Ha minden a közelben van és elérhető távolságban, akkor valóban nincs értelme havonta tizenezreket költeni, hiszen ez csak kárba menne és inkább hasznosabb dolgokra megy el ez a pénz.

Persze ez óhatatlanul is kiválthat bizonyos dolgot másokból. Legtöbbször más szemmel néznek rád, amiért nincs kocsitok, mert sokan ezt az anyagi jólétnek tudják be, holott ez nem így van. Előfordulhat az is, hogy ez cikizésre ad okot.

Általános iskolában én magam is találkoztam ezzel. Nekünk se volt autónk sokáig, így engem is megszóltak miatta. Kicsit kirekesztettnek is éreztem magamat, és bizonyos dolgokban hátrány volt. Tény, hogy rossz érzés volt, de próbáltam nem törődni vele. Egy idő után aztán elfelejtődött.

Ha esetleg valakit azért cikiznének, mert nincs kocsijuk, nem is kell foglalkozni. Számtalan oka lehet, hogy miért nincs. Nem mindenkinek van rá szüksége, mert ha így lenne, akkor a reggeli dugók sose érnének véget.

Gáz, ha nincs kocsink?
Nektek van kocsitok?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,185RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta