Gondozójába szerelmes a pingvin lány

Rovat

Megosztás

Az udvarlás az állatvilágban is a legkülönfélébb dolgokra készteti a hímeket. Egyesek színes tollazatukkal, bundájukkal hódítanak, de a hangos éneklés és a násztánc is sok esetben része a párzási rituálénak. Persze néha közel sem veszélytelen ez a játék, hiszen a férfiak gyakran keverednek verekedésbe a nőstény kegyeiért. A szerelemért tehát az állatvilágban is meg kell küzdeni, de a pingvinek megmutatják, hogy lehet másképp is.

sakura-1

A pingvinek párzási szokásait tartják a legszebbnek és a legromantikusabbnak a világon. A hím pingvin órákig is képes gyalogolni és keresgélni, hogy ráleljen a tökéletes kavicsra, amivel aztán megajándékozza szíve választottját. Ha kell meg is verekszik érte társaival, ha pedig megszerezte, leteszi a tojó elé. Ha a hölgyemény elfogadja a becses ajándékot, kezdődhet a párzási rituálé. Bár az állatok általában csak rövid ideig maradnak a párjukkal, a pingvinek sokszor évekig is kitartanak választottjuk mellett.

Sakura, a japán Matsue Vogel Park nőstény pingvinje, akinek párja több mint 1 éve elpusztult. Szegény kis jószág sokáig nem tudta feldolgozni a hím pingvin, Musachi elvesztését, és folyton csak kereste őt. A történet azonban nem ért ilyen szomorú véget. Sakura újra boldog, mert ismét rátalált a szerelem. A nőstény pingvin új választottja egyik gondozója lett, akit mindenhová követ és nagyon boldog, ha vele lehet. Sőt féltékeny, ha a férfi más pingvineket etet vagy simogat.

http://www.youtube.com/watch?v=R35k8WNpCio

 

http://www.youtube.com/watch?v=POMNbmJ0XnU

Forrás, fotók: érdekesvilág.hu

Pingvin-szerelem
Mit szólsz a szerelmes pingvinhez?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,809RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta