Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Gyerekek mesélnek a karácsonyról

Gyerekek mesélnek a karácsonyról

Emlékszel, amikor egészen kicsi voltál? Hogy élted meg akkor a karácsonyt? Számomra varázslatos élmény volt, de nézzük, a mai gyerekek hogy állnak hozzá.

Amikor még hittünk a Mikulásban és a Jézuskában, amikor csak tömtük magunkba anyu bejgliét és karácsonyi dalokra táncoltunk… Megkérdeztem pár édes törpét, hogy mit gondolnak a szeretet ünnepéről.

Hanna (7): A kedvenc ünnepem a szülinapom után. Átjön a nagymamám és a nagypapám, finom halászlevet eszünk, meg a mama sütijét. Aztán nekem és az öcsémnek el kell vonulnunk a szobánkba, addig a papa játszik velünk, amíg meg nem érkezik a Jézuska. Kibontjuk az ajándékokat, én is átadom a rajzokat, amiket készítettem. Minden évben karácsonyfát rajzolok meg sok-sok ajándékot, de idén már 7 éves vagyok, ezért a családot is rá fogom rajzolni.

Patrik (8): Apa, anya, a húgom és én mindig együtt díszítjük fel a fát. Az ajándékokat a Jézuska már előző este odateszi alá, amíg mi alszunk. Sajnos csak akkor bonthatjuk ki, ha átjönnek a többiek, mama, papa, apu tesója és a két unokatestvérem. Finomakat eszünk. Négyen játszunk, amíg vége nem lesz a napnak. Szeretem, mindig várom. Anyu azt mondta, nem az ajándékozás a lényeg, de szerintem igen, mert attól boldog mindenki.

Viola (6): Én nem díszítek fát, nekem nem kell, csak a tesómnak, mert ő már 10 éves. Én anyunak segítek a konyhában, de a kést még nem adja oda nekem. Mi 24-én csak négyen ünneplünk, utána meglátogatjuk a nagyszüleimet, akik Szegeden laknak. Mindig nagy ajándékokat kapok és finom mézeskalácsot.

Ádi (9): Nagyon szeretem ezt a napot. Mindig mindenki mosolyog. Most fog megszületni a kisöcsém, lehet, hogy pont karácsonykor. Így már négyen leszünk. Átjön mindkét mamám és mindkét papám, utána lévő nap pedig a nagynéném, a három nagybátyám, a hét unokatesóm. Olyankor anya ideges, mert sokat kell takarítani. Mi az iskolában sütünk mézeskalácsot, azt adom mindenkinek ajándékba. Kíváncsi vagyok, én mit kapok. Meg arra is, hogy mit eszünk, mert idén apa a szakács, anyu nem tud főzni a nagy pocakja miatt.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share