TOP 10 | A legtöbb pontot érő feladatok a matekérettségin! – 1. rész

Rovat

Megosztás

Ne feledd, nem veled van a baj, ha nem érted a matekot! A baj azzal az úttal van, ahogyan megpróbálják lenyomni a torkodon. Viszont hiába nem a te hibád, a témazárókat és a matekérettségit mégiscsak neked kell megírni. Ebben szeretnénk most segíteni nektek a mateking-hu-val közösen!

A Középsuli Katedrán tanulhatsz, gyakorolhatsz, készülhetsz velünk, akár dolgozatról, akár az érettségiről legyen szó! A matekórákat a mateking.hu-val együttműködve visszük nektek házhoz! ITT megtaláljátok az órákat a Középsuli YouTube-csatornáján. Most pedig újabb videót láthattok!

Itt vannak a legtöbb pontot érő feladatok a matekérettségin!

 

A mateking.hu megszelídíti a matekot. Laza stílusban színekkel, ábrákkal történeteket mesélve észrevétlenül tanít meg mindent, amit tudnod kell. A tanulás ugyanis úgy működik, hogy amit érdekesnek találunk, azt gyorsabban megértjük. Amit viszont dögunalmasnak gondolunk, azt lassabban tanuljuk meg – vagy épp soha. Éppen ez a helyzet a matekkal is.

Minél jobban utálod, annál nehezebb lesz megtanulni.

Mit lehet szeretni a matekban?

A mateking már indulásnál olyan helyszínre visz, ahol nemcsak az önbizalmad nő meg, hanem jobb kedvre is derülsz, és megfogalmazódik benned, hogy ez nem is olyan nehéz, mint amilyennek első látásra tűnt. A matematikai fogalmak és összefüggések cseppenként kerülnek elő és cseppenként még a legveszélyesebb mérgek is ártalmatlanok. A magyarázatok lépésről lépésre vezetnek, többnyire rövidek, frappánsak, humorosak. Valami különös finomsággal éreznek rá arra, hogy melyik a legvilágosabb út a megértés felé, és mi az ami a megértés szempontjából leginkább lényeges, a közbeszúrt magyarázatok és rövid állítások pedig meggyőzik a felhasználót arról, hogy minden rendben és jó úton halad.

A mateking.hu olyan forradalmian új matektanulási módszer, amit azért választottak már több mint 120 ezren, mert nagyon könnyen érthető, és ahhoz képest, hogy matek, hihetetlenül laza. Minden azzal kezdődött, hogy Mosóczi András a mateking.hu alapítója – akit a Középsuli sorozat matektanáraként is ismerhettek –  a fél osztályt korrepetálta matekból a gimiben és ezt egyetemi éveire már olyan szintre fejlesztette, hogy szinte éjjel-nappal jöttek hozzá a tanítványok. Hogyha minden nap minden órában tanított volna, még akkor is csak hetente pár száz embernek tudott volna matekot magyarázni, így aztán kitalált egy módszert, amivel még több embert tud tanítani, és közben még az életben maradáshoz szükséges dolgokra is marad ideje, mint például alvás, meg ilyenek.

A módszer lényege, hogy a rémesebbnél rémesebb matekfeladatok megoldását apró lépésekben lehet megnézni. Az apró lépések pedig föl vannak darabolva még apróbb, egészen atomi szintű lépésekre. Így mindenki megtalálhatja a saját kis atomját, ahol elakadt, és addig-addig nézegetheti jobbról és balról is, amíg meg nem érti. Aztán, ha ez megvan, akkor ugrás a következő atomra, és így lépésről lépésre hirtelen minden világossá válik.

Már 383 epizódból és 37 témakörből álló középiskolai matekot találsz a matekingen, amit az iskolabezárások miatt teljesen ingyenessé tettek.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta