Ha már iszol, akkor legalább jót igyál!

Rovat

Megosztás

Biztosan te is gyakorta hallgatod szüleidtől, tanáraidtól, megszállott barátaidtól, hogy nagyon fontos a megfelelő napi folyadékbevitel. Habár a víz is nagyon fontos, hiszen fontos szerepet játszik szervezetünk működésében, fontos, hogy ne csak vízen éljünk.

Különböző gyümölcslevek fogyasztása is szükséges azért. De nem mindegy, hogy milyen fajtát iszol. Ha a legolcsóbbik, tehát egy ezrelék gyümölcstartalommal rendelkezik, arra szokás mondani, hogy szintén vizet iszol E-számokkal.

Az E-számok az Európai Unióban engedélyezett egyes élelmiszer-adalékanyagok kódjai.

 

XER_0007

Fontos, hogy a gyümölcsléfogyasztásnál azt is figyelembe vegyük, hogy inkább a minőségibbel tegyük azt a bizonyos fogyasztást, még akkor is, ha az esetenként néhány száz forinttal jobban megnehezíti a pénztárcánkat. Az íze is teljesen más. Nemrégiben elkezdtem igazi, minőségi narancslevet venni, és alapból nem szerettem a gyümölcsleveket, mert eddig én is csak minőségileg a béka feneke alatt lévő leveket ittam, de most az “igazi” narancslevet mégis megszerettem.

Persze nem szabad túlzásba vinni az ivást itt sem, mert abból is lehet baj.

Azért veszélyes a túlzott folyadékfogyasztás is, főleg, ha rövid idő alatt történik ez, mert ilyenkor a sejtek megtelnek a folyadékkal, elhalnak. Akár halálhoz is vezethet az, ha valaki nagyon dőzsölni akar folyadékból. A megfelelő napi folyadékbevitel napi 2-2,5 liter, habár ezt biztosan tudod, mert talán ezzel tényleg napi szinten az őrületbe kergetnek a tanáraid, szüleid, legjobb barátaid.

Én a napokban kezdtem el minőségileg és mennyiségileg megfelelő folyadékot bevinni, és sokkal energikusabb vagyok most már. A család és barátok unszolására kezdtem el én is kicsit egészségesebben inni, aztán utálom, ha másoknak van igaza, de ezúttal nekik volt igazuk, oda kell figyelni erre is.

Ha már iszol, legalább jót igyál!
Te csak minőségi leveket iszol?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta