A Nintendo is beszáll a mobilos játékokba

Rovat

Megosztás

A telefonos játékok végtelen tárházában könnyen el lehet veszni, de vannak olyan játékok, amelyek már idősebbek nálunk, mégsem vetik le magukról a menő jelzőt. Ilyen például a Mario is, amit eddig hanyagolniuk kellett a mobilon játszadozóknak, a Nintendo azonban most változtatni készül ezen.

Mario az egyik legnépszerűbb és legismertebb játékkarakter, a mai napig, pedig nem tegnap született a kis brooklyni csőszerelő. 1985-ben adta a ki a Nintendo, és a játéknak azóta számos folytatása készült el, de a mai napig töretlen a népszerűsége.

super-mario-bros

A Nintendo hosszú idő után döntött úgy, hogy ideje, hogy ideje kihasználni az okoskütyük adta lehetőségeket. A cég elnöke, Satoru Iwata azt mondta, hatalmas pazarlás lenne, ha nem használnák ki az intelligens eszközök hatalmas piacát, amely egyre gyorsabban növekszik. Több klasszikus játékot is ígérnek a népszerű táblagépekre és telefonokra, de annyi biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen egy-egy okostelefon képességei között is rengeteg különbség van, ha pedig egy játék élvezhetetlenné válik bizonyos eszközökön, akkor rengeteget képes veszíteni az értékéből és a hírnevéből is.

Ettől függetlenül izgatottan várjuk, hogy mit hoz össze a Nintendo az intelligens készülékek világában, mivel lehet majd játszani a buszon, vagy elütni az időt az unalmas órákon, ha már eleget láttuk a Google Chrome dínót, vagy a Candy Crush-t.

Fotók: platformed.info, oyster.com

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta