A legmenőbb 3D nyomtató

Rovat

Megosztás

A 3D nyomtatók egyre elterjedtebbek a világon, hiszen a felhasználási lehetőségei közel végtelenek, ráadásul bármikor, bárhol, bármit és gyorsan el lehet vele készíteni. Rengeteg videó terjedt már a neten a 3D nyomtatott dolgokról, de mi most rátaláltunk a legmenőbbre.

Persze még ez a technológia sem tökéletes, de a 3d nyomtatott dolgok lassan már mindenütt ott vannak. Szó szerint mindenütt, ugyanis volt, akinek 3d nyomtatott koponya mentette meg az életét, de sarokcsontot is pótoltak már így. Az űrállomásokra már e-mailben érkeznek a hiányzó eszközök, 44 óra alatt pedig már egy komplett, vezethető autót is nyomtathatunk.

Ezek a hagyományos 3D nyomtatók rétegenként rakják össze a nyomtatott dolgokat, így kicsit 2D-s hatása van az egésznek, ráadásul ez az egymásra rétegezés elég sok ideig is eltarthat, szóval az ipari mennyiségben gyártás felejtős ezzel a módszerrel. Nem kell megijedni, van már jobb ennél, ugyanis a Carbon3D nyomtatójával már néhány perc alatt legyárthatjuk, amit szeretnénk.

http://www.youtube.com/watch?v=l3TgmvV2ElQ

 

A nyomtató egy fényre szilárduló folyadékot használ alapanyagként, és nem rétegenként, hanem folyamatosan állítja elő a kívánt objektumot, így úgy tűnik, mintha egyszerűen kiemelné azt egy tartálynyi masszából. A tartály alatt levő UV lámpa és az oxigén gondosan kiegyensúlyozott kölcsönhatásának köszönhetően lehet tárgyakat gyártani ebből a tartálynyi, gyanta szerű anyagból. Az egész dolog egyébként kissé a fröccsöntésre hasonlít, bár a feltalálók szerint a Terminátor 2 ihlette a nyomtatót, hiszen ott is hasonlóan emelkedik ki a T-1000-es.

CCTjIP5W8AEuAWF

 

3D nyomtató
Használnál bármit, amit így nyomtattak?

Fotók: i.ytimg.com, twitter.com

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta