Halomra ölik a kismalacokat!

Rovat

Megosztás

Jól gondold meg, mit eszel utoljára ebben az évben: bár a sült malac nagyon ínycsiklandóan hangzik, valakik szörnyű halált haltak, hogy az asztalodra kerüljenek.

A szakácsok nem kímélik még az egészen pici malacokat sem: az egyik szegedi szupermarket például így, áttetsző csomagolásban, fagyasztva árulta őket:

fagyott_malac

A fotó bejárta az internetet, a kommentelők egyik fele magából kikelve szólalt fel: ez már sok!

” Az újévi malacnak nem ilyen kis szerencsétlen embriókat szokás leölni, hanem választási malacot, ami már 16-20 kilós élve. Ez úgy gusztustalan, ahogy van, úgy néz ki, mintha elvetélt volna egy disznó, és azt csomagolták volna be.”

“Alig éltek !”

“Itt a nagy gond a tálalással van. Ahogy az arcodba kapod az egészet. A megoldás az lett volna, ha egy nem átlátszó zacskóba rakják a halott malacokat. A zacskóra pedig lehetett volna tenni egy malacfotót. Ez nem fanyalgás kérdése, hanem pusztán a jóízlésé.”

“Mintha még benne lennének a magzatburokban ! Szegénykék ! Nagyon sajnálom őket ! Talán ha félbehasítva lennének, az annyira nem kavarna fel !”

Az internetezők másik tábora azt hangsúlyozta, a sertés haszonállat, azért tartjuk, hogy aztán megegyük.

“Tápláléklánc!Ennyi!”

“Talán a csirke nem átlátszó zacskóban van?”

“Szegény kicsi malackák! Szerintem szabadon kellene őket engedni a természetben, hogy kedvükre turkálják a földet. Meg a kiscsirkéket is, azok meg ott repkedhetnének szabadon. És a halacskákat is. Bele a folyókba, ússzanak! A bocikat a rétekre! Tessék férgeket enni szilveszterkor, meg lárvákat, mint a Gryll Bears bácsi. Azok nem szépek, nem dobban meg érző szívecskénk értük, nem kár felzabálni a kis rohadékokat. A malackák meg majd a bocikkal, meg a kiscsirkékkel eszterláncosat táncolnak a rózsaszín ég alatt…”

Van, aki egy egészen más témát is belekevert:

“Ennyi nyavalygó unatkozó panelparasztot aki ezen ki tud akadni, de ha egy ember fekszik a földön a buszmegállóban, akkor meg félrecsapja a fejét, meg sem nézi hogy esetleg nem-e szívinfarktusa van-e (nem lehet mindig részeg hajléktalan a földön). Mert ugyebár az nem trendi, csak ha az állatok jogai miatt sírjuk telei a paplant.”

Kérdem én: a kettőt egyszerre nem lehet?

A kismalacokkal sajnos nemcsak szilveszter környékén bánnak ilyen kegyetlenül: egyes nagyüzemekben érzéstelenítés nélkül megcsonkítják őket, ahogy ez a (valószínűleg külföldi) videó is mutatja ( 3:27-től):

https://www.youtube.com/watch?v=hCkyoueMG64

Ebben a felvételben (bár szintén nem hazai) pedig egy kismalacot mészárolnak le. Mint a videó leírásából kiderült, a felnőtt egyedeket csak különleges alkalmakkor vágják le. FIGYELEM, a megtekintés csak erős idegzetűeknek ajánlott!

https://www.youtube.com/watch?v=DAe3G-SrM14

Etikus cselekedet? Vagy már állatkínzás? Választ a kérdésekre talán az alábbi internetes hozzászólás adhat:

“Minden állatfajtából, amely fogyasztásra alkalmas, megeszem a felnőtt, kifejlett állat húsát. Ezt képmutatás nélkül mondhatom. Eszek halat, de ikrát nem! Eszek igen grillcsirkét is, de naposcsibét nem eszek! Ezért eszek bőven disznót is, jó csülkös zsírosat, de nem egy 1 hetes kismalacot.”

Cute-Baby-Pig-picture

(Fotók: praktikergrillbufe.hu, délmagyar.hu,photofreak.us )

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta