Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Hányféleképpen tudsz csókolózni?

Hányféleképpen tudsz csókolózni?

A csók az egyik legintimebb kifejezési módja annak, hogy valaki nem csupán tetszik nekünk, de érzelmekkel is viseltetünk iránta. A csók nem csak egyféle lehet. Egyénenként változik, ki hogyan csókol, de el lehet sajátítani a csóknak speciális fajtáit is. Te mindet ismered?

Francia csók: Ezt a fajtát mindenki ismeri, de nem mindenki alkalmazza. Szenvedélyes és valljuk be elég látványos is, így nyilvános helyen nem mindenki meri bevállalni. Az ajkak játékában itt a nyelveknek is főszerep jut. A francia csók magyarul a nyelves csókot jelenti. Vigyázz, mert a gyakorlása közben könnyen elragadhat a szenvedély!

Eszkimó puszi: Az eszkimók úgy is ki tudják fejezni gyengédségüket  a másik iránt, hogy az ajkaik nem is érintik egymást. Ez az eszkimó puszi. Az ajkak helyett az orrukat érintik egymáshoz és finoman cirógatják a másikat. Kedves és meghitt módja annak, hogy kifejezd a másik iránti gyengéd érzelmeidet.

love couple adorable eskimo kiss

Szájrapuszi: A szájrapuszi sokak szerint nem is számít igazi csóknak. A szeretet kifejezésének eszköze, gyors, de mégis bensőséges gesztus.

Homlokcsók: Itt nem a szájra, hanem a homlokra kapjuk a puszit. Lehet a gyengédség, az intimitás jele, de jelentheti azt is, hogy a másik nem táplál irántunk szenvedélyes érzelmeket.

Harapdálós: Szenvedélyes, egyenesen felhívás keringőre, de nem mindenki szereti, ha az alsó ajkait szívogatják és harapdálják. A Káma Szútrában ez a szorító csók, aminek két változata is van. Az első, amikor ’az egyik szerelmes a száját erősen a másik alsó ajkához szorítja’. A második az ’erősen szorító csók’, melynél a szerető ’két ujja közé fogja a másiknak alsó ajkát, és miután azt nyelvével megérintette, száját rendkívül erősen rányomja’. Ez már-már nem is csók, hanem az erotikus előjáték maga.

 

Warner Archive kiss cary grant suspicion joan fontaine

Csókfajták
Hogyan emlékszel vissza az első csókodra?

Képek: giphy, science-all

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share