A Hercegi pár a Budai Középiskolába is elhozta a békét

Rovat

Megosztás

Nem mesebeli, hanem valódi hercegi pár járt február 6-án Budapesten. Sandor Habsburg-Lothringen királyi herceg, az Aranysarkantyús Vitézi Lovagrend nagymestere és felesége, Herta Margarete Habsburg-Lothringen hercegné, alapítói és a vezetői a Béke Lángja (Flame of Peace – Flamme des Friedens) nevű szervezetnek, ellátogatott a Budai Középiskolába, az OTP Fáy András Alapítvány mintaiskolájába, ahol a jövőben az intézmény nehéz sorsú tanulóit fogják segíteni.

A hercegi pár 2015. február 6-án Óbudán, ünnepélyes keretek között elhelyezte a Béke Lángja jelképét. Az eseményen jelen volt Bárdossy Péter lovag is, aki a Béke Lángja szervezet magyarországi vezetője. Ezt megelőzően Spalovszky Csaba tanár úr meghívására ellátogattak a Budai Középiskolába is, ahol a fogadásukra méltó módon felkészült az iskola vezetősége, és a tanár úr osztálya előtt a herceg és a hercegné felajánlotta segítségét az iskola rászoruló tanulóinak. A Béke Lángja szervezet ugyanis nem csupán a világbéke eszméjét kívánja terjeszteni, hanem különösen fontos feladatának tekinti  a rászoruló fiatalok anyagi és tárgyi juttatásokkal való támogatását is. Követik az adományok útját, gondoskodnak arról, hogy a segítség a megfelelő helyre és áttekinthető úton jusson el.

Hercegno_herceg

A kedves és közvetlen hercegnő megjegyezte, hogy örül, hogy támogathatja a diákokat, mert a jó tanulmányi eredmények miatt igazán megérdemlik. A hercegnő és Banusné Molnár Zsuzsanna igazgatónő rövid beszéde után a vendégek és a vendéglátók rövid sétára indultak az iskolában. A hercegi pár többek között elidőzött az iskola fontos eseményeit bemutató tablók előtt, megtekintették a könyvtárat, de az iskolai élet olyan központi helyszínein is jártak, mint a menza vagy a büfé. A hercegnő nem csak mímeli karitatív jellemét, valódi érdeklődését mi sem bizonyította jobban, minthogy úgy nézegette az iskolai élet kiemelkedő eseményeit a fényképek falán, mintha csak saját családi albumát lapozgatná.

Hercegi_par_konyvtar

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy válthattunk pár szót személyesen a hercegi párral. A hercegnő kérdésünkre kijelentette, hogy a jótékonyság az élete. Férje hozzátette, hogy noha apró dolgokat tudnak csak tenni, ezeknek önmagukon túlmutató pozitív következménye lehet.

  • Miért olyan fontos számukra az, hogy a fiatalok ügye mellé álljanak?

A gyerekek és a fiatalok a legfontosabbak, ők a jövőnk. És ők lesznek azok, akik később értünk lesznek felelősek. Nem értünk személyesen, hanem olyan módon, hogy mit tesznek magukért, a saját jövőjükért. Meg tudunk velük ismertetni egy olyan életformát, ahol a barátság és béke a legfontosabbak, és ők ezt tovább tudják adni másoknak. Nagyon fontos a mi munkánkban, hogy a fiatal emberek megismerjenek más országokat, kultúrákat, vallásokat. Így személyes kapcsolatok alakulnak ki, és minél több személyes kapcsolatuk van egymással, annál kevésbé lesznek befolyásolhatóak. Ha barátság van, akkor lehetséges a béke is. És ha lehetséges a béke, akkor lehetséges a szabadság is. Több, mint 70 országban jelen van a szervezetünk. Magyarországon is régóta képviseltetjük magukat, Mostanában Győrben, és itt, Budapesten jártunk.

Nem kizárólag a hercegi család tettei voltak magával ragadóak, hanem az a szerénység, amivel fordultak az ügyük felé. Számukra a segítségnyújtás nem egy kegy, amelyben részesítik a szerencsésebb rászorulókat, hanem igazi, önzetlen adomány. Ezért is adnak tárgybeli támogatást azoknak, akik szükséget éreznek, nem pedig pénzadományt. A lovagrend is hasonló állásponton áll, tudtuk meg Spalovszky Csabától.

A pénz, az csak pénz.

 

Nehéz úgy felhasználni, hogy tényleg azt és akkora mennyiségben kapják a rászorulók, aminek szükségét érzik.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta