Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Hihetetlen! Nem fogod elhinni, mivel versenyeznek a mai tinik!

Hihetetlen! Nem fogod elhinni, mivel versenyeznek a mai tinik!

Sok hihetetlen és megdöbbentő challange-el találkozhattunk már az interneten. Voltak veszélyesek, kevésbé veszélyesek, és akadtak köztük sokkolóak is. Ez utóbbihoz tartozik cikkünk témája is!

Vajon, hogyan alakulnak ki ezek a challange-ek és miért? Mi a célja annak, hogy versenyezzünk egymással?

 

A versenyek évszázadok óta jelen vannak életünkben, elég csak az olimpiákra gondolni. Rengeteg fajtája hat motiválóan ránk egy-egy versenynek, s amellett, hogy arra ösztönöz, hogy jobban teljesítsünk – másrészről a játék élvezetét is nyújtja számunkra. Vannak köztük gondolkodtató, ügyességi és egyéb játékok, amelyekkel nemhogy kárt okoznánk, fejlődésre ösztönözzük egymást, a szervezetünket és a képességeinket.

Azonban most nem egy ilyenről lesz szó!

Cikkünk ugyanis olyan igaz történetet dolgoz fel, amit az egyik olvasónk hallott a barátja kisfiától! Egyrészt szomorú – másrészt sokkoló kihívás terjed a tinik körében, mielőtt elmondanánk pontosan, mi is az, ki kell hogy emeljük, hogy eszetekbe se jusson ilyennel versenyezni egymás közt!

Fotó: insider.com

Ki tud több emberrel lefeküdni a nyáron?

A szexualitás és intimitás természetes, hogy foglalkoztat titeket, ahogyan az is, hogy megosztjátok egymással személyes – sokszor szexuális – tapasztalataikat. Az iskolások körében azonban elterjedt egy kihívás, amiben azon versenyeznek, ki hány fiúval és/vagy lánnyal fekszik le a nyáron és, hogy kikerüljék az ezzel kapcsolatos „pontatlanságot”, sokan bizonyítékot is készítenek az „akciókról”, telefonon rögzítik az aktust!

Fotó: medium.com

Vajon, mi ennek az oka?

 

A fiúk „ragadozó” ösztöneik lévén érthető, miért alakult ki a versengés azon fajtája, hogy – ki hódít meg több lányt, – ki ejt több zsákmányt… Évszázadokra visszanyúlik ennek eredete és nem csodálkozhatunk azon, hogy a mai napig is jelen van.

Helyes-e a szexet játékként felfogni és versenyt csinálni belőle? Helyes-e kiszolgáltatottá tenni a másik felet úgy, hogy bizonyíték készül az aktusról? 

Még mielőtt megfogalmazódna bennünk a válasz, érdemes belegondolni, nekünk hogyan esne, ha a partnerünk ilyen módon kihasználna bennünket, és a közös intim felvételeket felhasználná bizonyítékként egy versenyhez? Később büszkék lennénk a mostani viselkedésünkre?

Fotó: c.stocksy.com

Milyen hatással lesz ez a jövőnkre?

 

Az intimitás és ahhoz való viszonyulás épp kamaszkorban alakul ki és fejlődik! A tapasztalatcsere egy partnerrel minden esetben hozzájárul a személyiségünk fejlődéséhez. Hová fejlődhet a személyiség úgy, ha tárgyként kezeljük önmagunkat? Az önértékelésünk csökkenhet annak a hatására, mások éppen mivel büszkélkednek rólunk, ráadásul a káros hatások közt meg kell említenünk az ezzel kapcsolatos érzelmi nyomást, illetve azt, hogy minél többen kezdik el csinálni – könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy mi is azt gondolhatjuk, ez a normális – hiszen mindenki ezt csinálja.

Azonban NINCS ÍGY!

A normalitás talaján maradva, tisztában kell lennünk azzal, hogy az intimitás két emberre tartozik. Akármennyire menő és vicces elnézni egy ilyen történetet és versenyt egy hollywoodi filmben, a való életben nem szabad sem mások, sem a saját érzelmeinkkel játszani, és úgy kezelni magunkat vagy az embereket körülöttünk, mint a tárgyakat!

Hihetetlen! Nem fogod elhinni, mivel versenyeznek a mai tinik!
Te hogyan vélekedsz erről a témáról?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share