Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Hogyan készültök a szalagavatóra? Titeket kérdeztünk!

Hogyan készültök a szalagavatóra? Titeket kérdeztünk!

Szalagavató bál. A középiskolai évek lezárásához társuló esemény lassan 200 éves hagyománnyal bír és mindig rengeteg készülődés veszi körbe. Végzősöket kérdeztünk arról, milyen feladatokkal kell megküzdeniük addig, illetve hogyan készülnek fel az estére!

Végre lassúzhatok a lánnyal, aki 3 éve tetszik! És még csak nemet se mondhat, mert nincs a magasságában más srác már szabadon! Már csak arra kell figyelnem, hogy meg ne tapossam a lábát!

 

Ahogy tudjátok, az egyik legfontosabb része a bálnak a keringő. Nemcsak azért, mert az egész tanári kar, minden szülő és rokon/barát azt nézi, hogy mikor fogsz hanyatt esni a párod lábában, hanem azért is, mert végre lehet lassúzni azzal, akivel már évek óta próbálsz egy randit leegyeztetni, csak nem jön össze…

Itt a lehetőség, csak el ne baltázd!

Minden próbára menj el és készülj fel rendesen! Nincsen vonzóbb egy srácnál, aki tud lassúzni.

Végre próbálhatok menyasszonyi ruhákat! – mondta egy másik riportalanyunk, aki már alig várta, hogy elkezdhessen ruhakölcsönzőkbe járni a barátnőivel.

 

A hagyományos keringőhöz társuló ruhák szinte megegyezőek egy menyasszonyi ruhával, így a lányoknak ez egy valóra vált álom. Rengeteg időbe telik kiválasztani “A” ruhát, ezzel a feladattal általában a szülőknek is nehéz megbirkózni. Persze azért csak óvatosan!

Kár lenne egy 50 ezres ruhát bérelni azért, hogy egy kétballábas srác tapossa folyamatosan.

Most megmutathatom az ofőnek, hogy igenis képes vagyok odafigyelni és pontosan elvégezni a feladatomat!

 

Rengeteg olyan mondatot hallottunk vissza, hogy bizonyítani akartok a szüleiteknek vagy a tanároknak. Az egész bál célja az, hogy bemutassátok a tanároknak és a meghívottaknak, hogy mennyit fejlődtetek az elmúlt 4-5 évben, immáron készen álltok a felnőtt életre is!

Mi más mód lenne ennek a bizonyításra, minthogy hibátlanul eltáncolsz egy keringőt?

Semmi. Szóval sok felkészülés, betanulni a lépéseket és ritmust, aztán hajrá!

Mi van még? Jah, persze, az afterparty.

Ezt általában kisebb szervezés előzi meg, mert az iskolák egy része saját bulit tart ilyenkor (itt azért óvatosan a kicsapongással, mindenki előtt rókázni még a tánc közbeni bénázásnál is rosszabb), és csínján az alkohollal, nehogy elfelejtsétek a tánclépéseket, amiket egyszer már “megtanultatok”.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share