Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Hogyan óvd meg fogaid természetes fehérségét?

Hogyan óvd meg fogaid természetes fehérségét?

A szép mosoly a siker záloga is lehet, hiszen te is magabiztosabb vagy, és persze ezzel másokban is bizalmat keltesz. Te tudod, hogyan őrizd meg fogaid fehérségét? 

Alapvető módszerek:

A rendszeres és alapos fogmosás

Bármennyire is rutintevékenységnek tűnik, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rá. Segít megelőzni a lepedék- és fogkőképződést. Te például helyesen mosol fogat? Kényes téma, mert sokszor egy felnőtt embert is szembesíteni kell azzal, hogy nem helyes módszert alkalmaz. Ennek oka az, hogy a fogmosás igazából személyre szabott. Amit fontos leszögeznünk, hogy naponta minimum kétszer és legalább két perc az egészséges mennyiség. A helyes, úgynevezett Bass-technikáról itt olvashatsz bővebben!

fogmosas

A szájhigiénia másik alapvető eleme, a fogselyem használata .Legfontosabb előnye, hogy olyan helyekről távolítja el a bakteriális lepedéket, amelyek fogkefével nem elérhetők.

fogselymezes

Kerüld a fluorid tartalmú vizet és fogkrémeket! 

Rengeteg káros hatása ismert, többek között például elszíneződést okozhat a fogak felszínén.

F_e__7KP_400x400

Kávé, tea és cukortartalmú élelmiszerek elkerülése. 

Ez a túlzott fogyasztásra utal, természetesen nem kell kitiltani az életedből ezeket a dolgokat, viszont tény, hogy katalizálják a fogszuvasodást.

coffee-stain-teeth-health

Nincs cigi!

Azt sem lehet elégszer hangsúlyozni mennyire káros az egészségre, azonban külső jelei is vannak. A bőr, köröm sárgás elszíneződése, a büdös lehelet mellett a sárga fogak is a cigaretta velejárói lesznek előbb-utóbb. Tehát, ha már 18 év felett vagy, és a törvény engedi neked, akkor legalább te ne engedd meg magadnak!

Smokers-Teeth--111157

Élelmiszerek, melyek segítenek megőrizni fogaid fehérségét:

1. Alma

Az ízletes gyümölcs rengeteg pozitívummal rendelkezik. Többek között fokozza a nyáltermelést, ezzel csökkenti a lepedéklerakódást, így segít meggátolni a fogak elszíneződését. Ezenkívül semlegesíti a szájban lévő káros baktériumokat , így biztosít kellemes leheletet. Ilyen típusú hasznos gyümölcsünk még a körte is.

121004093038-large

2. Ananász

Szintén természetes úton szabadítja meg fogainkat a lepedéktől.

pineapple-health-benefits-4

3. Olajos magvak: 

A dió, mogyoró, mandula például tele van egészséges zsírsavakkal és rágcsálásukkal letakaríthatjuk fogainkról a lepedéket.

1

4. Brokkoli:

Nem mindenki szereti, de kevesen tudják, hogy nyersen fogyasztva ellenállóbbá teszi a fogzománcot a károsító savakkal szemben. Emellett – a salátával együtt- segít hatékonyan megtisztítani a fogak felszínét.

stk91095cor

5. Étcsokoládé

Gondoltad volna, hogy egy csokifajta is lehet egészséges? Nem véletlenül az étcsokiról van szó. Magas tannintartalma semlegesíti a káros baktériumokat, meggátolja a fogakra való tapadásukat és segít megelőzni a rossz lehelet kialakulását. Gátolják a Streptococcus baktérium fejlődését, ami egy kulcstényezője a fogakon kialakuló ún. plakkoknak.

dark-chocolate-strengthens-teeth

6. Fehér tea

Gyulladás- és baktériumcsökkentő hatása a legismertebb. Valamint a fehér teában lévő fluorid hasznosul a szervezetben és meggátolja a fogszuvasodás kialakulását.

White-Tea

7. Tej

Mint azt a legtöbb reklámban hangsúlyozzák, magas kalciumtartalmának köszönhetően, egészségesebbé, sőt fehérebbé is teszi fogainkat. Természetesen ez a hatás más tejtermékek fogyasztásával is garantált.

Healthy-Teeth-and-Gums

8. Narancs

Igaz, hogy a citrommal egyetemben citromsavat tartalmaz, ami káros hatású, de ha néha megiszunk egy pohár narancslevet, hozzá fog járulni fogaink fehérségéhez.

getty_rf_photo_of_woman_drinking_orange_juice_quickly

 

Fogaink fehérségének megőrzése
Te mennyire vigyázol a fogaid fehérségére?

 

 

források: hofeherfog.hu, hedent.hu, noinetcafe.hu