Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Hogyan puhíts meg egy szigorú tanárt?

Hogyan puhíts meg egy szigorú tanárt?

Minden tanárral sikerült elfogadtatnod önmagad, kivéve egyel? Ő az, aki még a szünetben is szigorú tekintettel pásztáz mindenkit a folyosón? Aki, ha 4-est érdemelsz, akkor is csak egy erős 3-assal jutalmaz meg? Hidd el, tudsz ellene tenni! Lássunk pár tippet, hogyan puhítsd meg!

Sok nehézséggel szembesülhetünk, ha újra itt az iskola. Ilyenek például a tanárok is. Főleg, ha a szigorúbb rétegről beszélünk. Lássuk hát mit tehetsz, ha túl szigorú a tanárod!

ÉRDEKELJEN A TANTÁRGY

Még, ha nincs is így, tegyél úgy, mintha! Minden tanár imádja a saját tantárgyát. Először csak figyelj oda órán, majd olykor jelentkezz is és mutasd meg neki, hogy mire vagy képes. Hidd el, tetszeni fog neki!

LÉGY TISZTELETTUDÓ

Nagyon fontos megadni a tiszteletet, még akkor is, ha nem kedveled őt. Nem szabad illetlennek lenni, még akkor sem, ha nem tetszik nekünk a tanár véleménye vagy a kapott érdemjegyünk. Próbálj vele illedelmes lenni és ami a legfontosabb, türelmes!

VÉDD MEG MAGAD

Most azt hinnéd ellentmondásba keveredtünk az előző ponttal, azonban tévedsz. Légy alázatos, de ne hagyd, hogy megalázzon! Ha szükséges, védd meg magad, de ezt tedd intelligensen! Hidd el, hogy vissza fog venni a stílusából, ha látja, hogy veled nem engedheti meg azt, amit mindenki mással!

TEGYÉL A KEDVÉRE

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egész nap menj mellette és mindenben segítsd őt! De kisebb segítségeket mindenki szívesen fogad, főleg ha azt “önzetlenül” adja a másik fél. Tegyél apró lépéseket felé, amellyel segíted a munkáját, például töröld le a táblát, mielőtt jön órát tartani! Persze, amikor a végén jársz, még találkozz vele, hogy lássa, te voltál a hű segítője!

Hidd el, a végére még barátok is lehettek.

A Középsulisoknál is elkezdődött a tanév!

GIFek forrása: Facebook

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share