Hogyan puhíts meg egy szigorú tanárt?

Rovat

Megosztás

Minden tanárral sikerült elfogadtatnod önmagad, kivéve egyel? Ő az, aki még a szünetben is szigorú tekintettel pásztáz mindenkit a folyosón? Aki, ha 4-est érdemelsz, akkor is csak egy erős 3-assal jutalmaz meg? Hidd el, tudsz ellene tenni! Lássunk pár tippet, hogyan puhítsd meg!

Sok nehézséggel szembesülhetünk, ha újra itt az iskola. Ilyenek például a tanárok is. Főleg, ha a szigorúbb rétegről beszélünk. Lássuk hát mit tehetsz, ha túl szigorú a tanárod!

ÉRDEKELJEN A TANTÁRGY

Még, ha nincs is így, tegyél úgy, mintha! Minden tanár imádja a saját tantárgyát. Először csak figyelj oda órán, majd olykor jelentkezz is és mutasd meg neki, hogy mire vagy képes. Hidd el, tetszeni fog neki!

LÉGY TISZTELETTUDÓ

Nagyon fontos megadni a tiszteletet, még akkor is, ha nem kedveled őt. Nem szabad illetlennek lenni, még akkor sem, ha nem tetszik nekünk a tanár véleménye vagy a kapott érdemjegyünk. Próbálj vele illedelmes lenni és ami a legfontosabb, türelmes!

VÉDD MEG MAGAD

Most azt hinnéd ellentmondásba keveredtünk az előző ponttal, azonban tévedsz. Légy alázatos, de ne hagyd, hogy megalázzon! Ha szükséges, védd meg magad, de ezt tedd intelligensen! Hidd el, hogy vissza fog venni a stílusából, ha látja, hogy veled nem engedheti meg azt, amit mindenki mással!

TEGYÉL A KEDVÉRE

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egész nap menj mellette és mindenben segítsd őt! De kisebb segítségeket mindenki szívesen fogad, főleg ha azt “önzetlenül” adja a másik fél. Tegyél apró lépéseket felé, amellyel segíted a munkáját, például töröld le a táblát, mielőtt jön órát tartani! Persze, amikor a végén jársz, még találkozz vele, hogy lássa, te voltál a hű segítője!

Hidd el, a végére még barátok is lehettek.

A Középsulisoknál is elkezdődött a tanév!

https://www.youtube.com/watch?v=dKMDZZZ6SFE

GIFek forrása: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta