Hogyan vedd észre, ha megcsal a párod?

Rovat

Megosztás

A megcsalás manapság már nem tűnik nagy dolognak, hiszen “mindenki csinálja”, de ha jobban belegondolunk, a másik embert akár egy életre tönkreteheti egy ilyen élmény. Akit egyszer megcsaltak, az tudja, milyen nehéz megbízni utána bárkiben is, de hasonlóan érezhet az is, aki a csaló szerepét választotta, hiszen, ha ő megtette, akkor a másiknak sem akadály, így ez is bizalmatlansághoz vezet, ami pedig tudjuk, hogy minden kapcsolat elrontója.

Ha esetleg épp ilyen gondjaid vannak, és nem vagy biztos a párod hűségében, akadhatnak árulkodó jelek, amelyek talán segítenek felismerni a helyzetet.

Viták során egyre gyakrabban hangoztatja, hogy mi lenne, ha véget érne a kapcsolatotok? És ha csak egy kis szünetet tartanánk? Benne lennél egy nyitott kapcsolatban? Ha túl gyakran hangoztat ilyen és ehhez hasonló mondatokat, kapd fel a fejed, mert baj van!

Hirtelen ajándékokkal halmoz el, elkezd gondoskodni rólad, úgy, mint eddig még soha. Ez azért van, mert így próbálja leplezni a bűntudatát, enyhíteni a fájdalmon, amit magának is okoz azzal, hogy téged bánt.

Semmi sem lesz elég jó neki, és a legapróbb dolgokból is óriási vitát csinál, hiszen így keres okot arra, hogy rád is lehessen haragudni. Ezzel könnyít a saját lelkén, és egyébként is könnyebb a másikat a hibáztatni.

Egy idő után gyakorlatilag nem beszélgettek egymással, hidegen és tartózkodóan viselkedik veled és az érzéseidet illetően is teljesen érdektelenné válik.

Folyton a telefonján lóg és másoknak üzenget, de szinte soha nem mutatja meg, kivel beszélget. Nem árulja el a jelszavát sem és a felugró üzeneteket is letiltja.

Elkezd olyan dolgokat kritizálni rajtad, amelyek eleinte kifejezetten vonzották őt.

Megsértődik egy apró kis megjegyzésen is, még akkor is, ha poénnak szántad.

Sokkal nagyobb élvezetet talál a tévézésben vagy az olvasásban, mint a veled való beszélgetésben vagy a szexben.

Bűntudat érzete lesz, ha megleped valamivel, vagy kedveskedsz neki, hiszen nem tud mit kezdeni a helyzettel. Nem akar megbántani, de mégis azt teszi.

Néha már ő maga sem tudja követni a napirendjét, hiszen a viszonyát valahogyan takargatnia kell, ezért újabb és újabb kifogások tömkelege veszi körül, és egy idő után már szinte számára is lehetlen követni, mikor mit csinál.

A fentiek nem csak a pasik esetében lehetnek igazak, a nők is legalább ugyanolyan gyakran lépnek félre egy párkapcsolatban, így egyik nemet sem szabad beskatulyázni. Bármelyik oldalon is állsz, megcsaltak, vagy épp te csaltál meg valakit, mindig érdemes a másik fél fejével is gondolkodni, hiszen így talán megérthetjük, miért lépett félre a párunk, vagy, hogy mi hogyan éreznénk a helyében.

Fotók: thoughtcatalog.com, rd.com

Megcsal a párom?
Voltál már bármelyik fél szerepében is?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta