Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A Thália Színházban maratoni versolvasást tartott 39 költő a költészet napjának tiszteletére

A Thália Színházban maratoni versolvasást tartott 39 költő a költészet napjának tiszteletére

Közeledik az érettségi, és te hadilábon állsz a magyarral? Különösen a kortárs költészet értelmezése okoz gondot? Hallgass bele a Versmaraton programjába! A Thália Színházban 39 költő, Az év versei 2015 című antológia szerzői olvasták fel saját műveiket. Az eseményt a Kossuth Rádió is közvetítette.

A középsulisokat is megcélozták az eseménnyel a szervezők. Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az iskolai tanórák részévé kívánják tenni a programot. Azért, hogy a sulik is bekapcsolódhassanak, a műsorvezetők 45 perces blokkokban beszélgetnek a költőkkel, így egy tanórát is fel lehet építeni a költészet napja tiszteletére rendezett programra. Több suliban az aulában kivetítőkön tették mindenki számára elérhetővé a műsort, de van olyan intézmény is, ahol  a könyvtárban követhették a diákok a műsort. Pintér Edina, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. tartalomfejlesztési menedzsere az MTI-nek elmondta, hogy az egész napos programra a Thália Színház Arizona Stúdiójába személyesen várják a középsulisokat.

Hallgassátok meg felvételről a Versmaratont a Kossuth Rádióban, a www.mediaklikk.hu/versmaraton oldalon!      

A Magyar Rádió Zrt., a Magyar Napló Kiadó és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közösen szervezte meg a rendezvényt.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share