Holnaptól a teraszok, jövő héten a szállodák is nyithatnak

Rovat

Megosztás

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli Facebook-bejegyzése szerint három és fél millióan megkapták a koronavírus elleni védőoltást, vagyis holnaptól már kinyithatnak a teraszok, sőt jövő hetet követően akár a szállodák is!

Nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitvatartás, biztonságos vásárlás következik, és fokozottan újraindítják az iskolákat is, a kijárási tilalom pedig este 11 órára módosul!

A következő enyhítés a szállodák nyitása lehet!

Négymillió beoltottat követően kinyithatnak a szállodák, ez a szám pedig nincs is már messze, ugyanakkor oltási igazolványhoz lesz kötve az, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel.

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kiemelte:

a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

A szállodák mellett, megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, az éttermek belső helyiségei is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta