Jó ötlet volt újranyitni a sulit? – Az igazgató válaszol

Rovat

Megosztás

Április 19-től az óvodások és az általános iskolák alsó tagozatos osztályainak diákjai újra visszatértek a tantermekbe. Milyen volt az első nap? Mennyi diák ment suliba? Tudják tanítani az otthon maradtakat is? Jó ötlet volt újranyitni?

Az alsó tagozat nyitásáról kérdezte a Fótinfo Kakuk Zsoltot, a Fóti Fáy András Általános Iskola igazgatóját.

Milyen teendőkkel járt az iskolavezetésnek a hétfői nyitás az alsó tagozaton?

Felszámoltuk az ügyeletet, hogy ne legyenek összevont csoportok, hiszen ügyeleti rendszerben működtünk a múlt hétig. Az osztálylétszámokat, a délutáni létszámokat felmértük és ez alapján bizonyos tantárgyakból elkészítettünk egy viszonylag új órarendet. Az összevont napközit is eltöröltük.

Nagyságrendben milyen létszámban érkeznek jelenleg alsó tagozatos gyerekek?

Körülbelül 5-6, vagy 8-10 gyerek hiányzik egy osztályból. Átlagban 8-an maradnak otthon, és nem jönnek vissza a 20 fős osztályokba. Azt hiszem, hogy mi is ilyen arányra számítottunk, a szülők visszajelzései kapcsán nem lepődtünk meg ezen.

Hogyan tudják megszervezni, hogy az otthon maradt gyerekek is tudjanak haladni az iskolai oktatással?

A KRÉTA iskolai rendszeren keresztül küldik a pedagógusok a szülőknek a feladatokat, melyekkel az oktatásban haladunk. Digitálisan már nem oktathatjuk a gyerekeket, ez megszűnt ezúttal, hiszen a pedagógus az intézményben tanít jelenléti oktatásban az osztályokban. Ha van lehetősége és energiája a pedagógusnak, külön konzultál azokkal a gyerekekkel, akiknek erre igényük van, vagy gondjaik merülnek fel az otthoni tanulásban. Gyakorlatilag olyan ez, mint amikor megbetegszik a gyermek, ugyanúgy küldik a kollégák a feladatokat és a leckéket. Ehhez tudnám hasonlítani a mostani helyzetet.

Mennyire érzi jó döntésnek ezt a mostani nyitást az alsó tagozaton?

Jó döntés a dolgozó szülőknek, hiszen nem lehet egyedül hagyni a kisgyerekeket, szülői felügyeletet igényelnek, és nyilván problémát jelent így a munkába járás. Hogy a járványügyi adatoknál mi várható az alsó tagozatok megnyitásával, azt nem tudjuk.

A kollégáik igényelték már az oltást?

Akik igényelték az oltást, ők már megkapták, és meg is könnyebbültek, de természetesen ez nem kötelező. A kollégáink többsége kérte a védőoltást.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta