Nyithatnak a boltok!

Rovat

Megosztás

,,A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk” – így kezdte Orbán Viktor miniszterelnök beszédét, amiben bejelentette, hogy holnaptól nyithatnak a boltok!

A kormányfő kiemelte, hogy sikerült eljutnunk a 2 és fél millió oltásig, ezért holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások.

HOLNAPTÓL:

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • Az üzletek reggel 5 óra és 21.30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.
  • A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, az oltások folytatódnak, hasonló tempóban.

Orbán Viktor videójában megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a magyar embereket pedig arra kérte, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta